Prošlo je pet godina od tragedije kod Viteza, tijelo mladića nikad nije pronađeno

Prošlo je pet godina od nezapamćene tragedije koja se dogodila u Lašvi kod Zenice, kada je mladić Amar Kozlić, upravljajući očevim “Audijem”, doživio prometnu nesreću u kojoj su stradali njegovi prijatelji Husein Delić i Almen Begović, piše Avaz.

Podsjetimo, nakon provoda, mladići su se iz Viteza vraćali kući za Zenicu, kada je “Audi” završio u rijeci Lašvi. Tijela njegovih prijatelja su pronađena u automobilu, dok tijelo Amara, za kojeg se pretpostavlja da je, također, završilo u rijeci, nikada nije pronađeno.

Iako se danas navršava pet godina od ove nezapamćene tragedije, obitelj još nikada nije izgubila nadu da će njihov Amar biti pronađen. Svakog dana očekuju poziv, vijest, informaciju. Iako su se u proteklom periodu pojavljivale brojne informacije, pa i ona da je Amar viđen te da je otet, nažalost, iako je svaka od njih temeljno provjerena, mladom Kozliću iz mjesta Nemila kod Zenice ni traga.

Njegovi roditelji i dalje se nadaju da će se njegovo tijelo pronaći jednoga dana, kako bi mu, kako je to otac Alija u više navrata govorio, dostojanstveno ispratili na vječni počinak i znali gdje je. To bi za obitelj Kozlić bio jedini spokoj, međutim, godine prolaze, a od njihovog Amara ni traga.

(www.vecernji.ba)