Glazbene vijesti

Prošlo je 25 godina od katastrofe Milli Vanillija

Milli Vanilli bili su jedna od najvećih pop atrakcija koju su činila dva atraktivna mladića duge kose koji su stasom i glasom obarali s nogu djevojke širom svijeta.

Svjetski uspjeh grupe Milli Vanilli pretvorio se u jedan od najvećih skandala koji je potresao čitavu glazbenu scenu prije točno 25 godina. Kad je producent i skladatelj Frank Farian 1988. godine htio osnovati ovu grupu smatrao je da tadašnji pjevači nisu dovoljno atraktivni da se pojave u javnosti, pa je umjesto njih zaposlio Roberta Pilatusa i Fabricea Morvana koji su bili manekeni i plesači, a pjevanje im nije bila jača strana.

U početku nitko nije mogao pretpostaviti da je grupa dva ljepotana za kojima je poludio čitav svijet obična farsa. Albumi su se odlično prodavali, nije bilo diskoteke koja nije puštala njihove hitove, a da priča bude još bolja, oni su uredno nastupali uživo na playback.

Vrhunac njihovog uspjeha, ali i najveći krah odvili su se na dodijeli nagrada Grammy gdje su osvojili kipić za najboljeg izvođača. Tijekom izvođenja njihovog najvećeg hita Girl You Know It’s True playback je počeo preskakati i neprestano ponavljati isti stih. Odmah nakon toga novinari su raskrinkali pop senzaciju.

Grupa je ostala bez osvojene nagrade što se dogodilo prvi put u povijesti. Zgodni dečki su od omiljenih srcolomaca postali prevaranti, a javnost je bila u šoku.

Priča je dobila tragičan epilog kad je Rob Pilatus 1998. godine pronađen mrtav u hotelskoj sobi. Drugi član dua, Fabrice je tek prije nekoliko godina progovorio o smrti svog kolege.

“Posrnuo je i preminuo jer je uzimao teške droge koje su ga na kraju koštale života”, rekao je tada Fabrice.

(net.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend