Proslavljeno 27 godina rada Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Vitezu

U svečanom i slavljeničkom ozračju sinoć je u dvorani Hrvatskog doma u Vitezu proslavljeno 27 godina rada Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Vitezu.

 

 

HDZ BiH ovu obljetnicu dočekao je u pobjedničkoj atmosferi, a veliki broj gostiju, povećanje članstva i dobar izborni rezultat svjedoče o tome. Naglasio je to u svome govoru i Boris Marjanović, predsjednik Općinske organizacije HDZ BiH Vitez. On je u svome govoru sublimirao rad stranke posebno naglašavajući prošlogodišnje Lokalne izbore i pobjedu HDZ-a BiH u Vitezu. „Poruka zajedništva koju smo poslali kroz zajednički nastup na Lokalnim razinama, ali i mudrost, vizija i hrabrost naših utemeljitelja moraju nam biti motiv za predan i ustrajan rad“, kazao je, između ostalog predsjednik Marjanović.

Nazočnima se obratio i načelnik općine Vitez i dopredsjednik OO HDZ BiH Vitez Tomislav Bošnjak- Matić, a u svome obraćanju posebno se osvrnuo na provođenje lokalne stranačke politike na terenu. Kazao je kako samo zajedno, okupljeni i jedinstveni možemo ostvariti željene ciljeve, a neki od njih koji su od strategijskog značaja za općinu Vitezu su, prema riječima načelnika Bošnjaka- Matića uređenje urbanog dijela grada, ali i drugi infrastrukturni projekt kao što su oni vezani za putnu komunikaciju i vodoopskrbu. „Mi u Vitezu imamo dobru suradnju i s višim razinama vlasti, a nama, lokalnoj politici i stanovništvu u posebnom fokusu je realizacija projekta brze ceste kroz Lašvansku dolinu“, istaknuo je Bošnjak- Matić.

Svojim dolaskom svečanu akademiju uveličali su i visoki dužnosnici HDZ-a BiH predvođeni dopredsjednikom HDZ BiH i predsjednikom F BiH MarinkomČavarom. Među istaknutim gostima bili su i članica Predsjedništva HDZ BiH i ministrica obrane BiH Marina, Pendeš, član Predsjedništva HDZ BiH i predsjedatelj Kluba zastupnika HDZ BiH u PS BiH Nikola Lovrinović, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjedateljica DN PF BiH Lidija Bradara, izaslanica u Domu naroda PS BiH Zdenka Džambas, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar u Vladi ŽSB Nikola Grubešić, ministri u Vladi ŽSB Katica Čerkez i Jozo Budeš, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina, te zastupnici u Saboru ŽSB Ivan Sajević i Marijo Bošnjak- Matić.

Okupljene goste je u ime predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića i izaslanstva Predsjedništva HDZ BiH pozdravio dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara. U svome govoru odao je počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima i članovima HDZ BiH bez čijeg bi nesebičnog doprinosa opstanak hrvatskog naroda na prostoru BiH bio upitan. Također, naglasio je ustrajnost u borbi za jednakopravnost hrvatskoga naroda, na čemu predano rade stranke okupljene kroz Hrvatski narodni sabor, te pozvao na rad u duhu zajedništva i međusobnog uvažavanja.

U zabavnom dijelu programa nastupio je mješoviti pjevački sastav “Viteški akordi”, orkestar harmonika Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, podružnica Vitez, Muška pjevačka skupina “Krčevljani”, kao i članovi Kulturno umjetničkog društva “Topala”, također iz Vitez.

Neposredno pred početak svečane akademije vodstvo OO HDZ BiH Vitez i dužnosnici HDZ BiH položili su cvijeće ispred Spomen sobe u Vitezu.

(OO HDZBiH Vitez)