Svijet

Pronašao roditelje 74 godine nakon što su ga ostavili na ulici u kutiji

Robin King (74) iz Velike Britanije imao je samo 13 godina kad je saznao da je posvojen. Nešto kasnije je saznao da su ga biološki roditelji ostavili u kutiji na ulici Oxford u Londonu. Od tada je uporno pokušavao saznati tko su mu pravi roditelji i zašto su ga ostavili, piše BBC.

 

Posvojili su ga Fred i Elsie King, a odrastao je u siromašnom dijelu Londona. U ranim se dvadesetima oženio, dobio dvije kćeri i preselio se u Peterborough gdje se zaposlio kao arhitekt. U njegovoj se obitelji posvajanje nikad nije spominjalo, a on se bojao pitati.

Tek kad se prijavio za izradu putovnice policajac mu je otkrio da je kao beba pronađen ispred trgovine Peter Robinson, a on je shvatio da je po toj trgovini dobio ime Robin Peter.

Kad je već ušao u pedesete s kćeri Michaelom je otišao u londonsku Metropolitan arhivu kako bi pronašao svoj dosje o posvojenju.

Saznao je da je pronađen nedaleko od Oxford Circusa dana 20. listopada 1943. te da je bio posvojen kad mu je bilo četiri i pol godine, no ništa nije saznao o svojim biološkim roditeljima.

Njegova druga kći Lorraine odlučila je nastaviti potragu i tijekom sljedećih 20 godina pisala je svakoj televizijskoj emisiji koja se bavila pronalaskom izgubljenih rođaka ili rješavanjem misterija, ali bez imena oni nisu mogli ništa.

Napokon se prošle godine preko BBC-eve emisije The One povezala s DNK detektivkom Juliom Bell. Ona je Robinov DNK poslala u tri datoteke i dobili su preklapanje sa ženom imenom Maria, no kako se radilo o samo jedan posto zajedničkog DNK-a značilo je da su rođaci u drugom ili trećem koljenu.

Maria im je ipak pomogla nacrtavši obiteljsko stablo uz pomoć kojeg su došli do žene imenom Agnes koja je umrla u Kanadi.
Lorraine je uspjela doći do broja njenog sina Granta i odlučila ga kontaktirati.

“Objasnila sam mu da istražujem obiteljsko stalo svog oca i sve detalje. On je utihnuo, a potom mi je rekao da je njegova majka oboljela od Alzheimerove bolesti, te da mu je rekla da je imala još jedno dijete”, otkrila je Lorraine.

Grant je pristao na testiranje i rezultati su pokazali da njih dvojica nisu polubraća kako se pretpostavljalo, već braća.

Od Granta je saznao da su njegovi roditelji bili Agnes i Douglas Jones. Douglas je pripadao kanadskim zračnim snagama kad je upoznao Agnes u Glasgowu te su se vjenčali.

Nakon što je rat završio, preselili su se u Kanadu. Osim Robina imali su još troje djece Karen, Granta i Peggy.

Iako se uspio povezati s bratom i sestrama, Robinu nitko nije mogao dati odgovor zašto su ga roditelji napustili jer je Douglas preminuo 1975., a Agnes 2014.

Lorraine je uspjela pronaći Agnesina polubrata Briana, koji je rekao kako su oni Agnes i Douglas željeli dati dijete na usvajanje paru iz avijacije koji nisu mogli imati djece, a u to je vrijeme bilo uobičajeno jednostavno predati dijete.

Iako Robin vjerojatno nikad neće saznati zašto je ostavljen i što je pošlo po zlu, sretan je što je uspio otkriti tko su mu roditelji i zbližiti se s braćom.

(Dnevnik.ba) Foto: Ilustracija

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend