Vijesti iz BiH

Promjene u radu Porezne uprave FBiH zbog pogoršane epidemiološke situacije

Sukladno Zaključku Vlade Federacije BiH sa sjednice održane 9.11.2020. godine, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, Porezna uprava Federacije BiH obavještava porezne obveznike da je u Poreznoj upravi Federacije BiH od 11.11. 2020. godine klizno radno vrijeme.

Tako će početak radnog vremena biti od 8,00 do 9,00 sati, a završetak radnog vremena od 16,00 do 17,00 sati. U cilju sprječavanja širenja koronavirusa zabranjuje se ulazak poreznih obveznika u službene prostorije organizacijskih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a sva komunikacija s poreznim obveznicima odvijat će se isključivo putem telefona, e-maila i putem pošte.

Pozivaju se porezni obveznici da ne dolaze u organizacijske jedinice Porezne uprave Federacije BiH, nego da sve akte i podneske dostavljaju elektronski, putem e-maila faksom, ili putem pošte na adrese nadležnih organizacijskih jedinica Porezne uprave Federacije BiH. Originalne dokumente porezni obveznici su dužni dostaviti naknadno putem pošte na adrese koje će biti istaknute u svim organizacijskim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH.

U slučaju da je prijem poreznih obveznika neophodan, on će se vršiti na jednom mjestu u prizemlju objekta kako bi se onemogućilo kretanje stranaka po službenim prostorijama. Naglašavamo da su porezni obveznici dužni prilikom dolaska u prostorije organizacijskih jedinica Porezne uprave da poštuju higijensko-epidemiološke mjere, nose zaštitne maske i poštuju fizičku distancu od najmanje 2 metra. 

Sukladno preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava Federacije BiH je u prostorijama u kojima radi više zaposlenih organizirala rad od kuće kako bi smanjila broj zaposlenih koji istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru i kako bi se osigurala međusobna udaljenost zaposlenih od najmanje 2 metra, smanjila veća fluktuacija ljudi, a time i spriječilo širenje koronavirusa.

Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa.

Porezna uprava Federacije BiH je poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i sukladno tome razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika.

Direktni kontakt telefoni zaposlenika u svim orgnaizacijskim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH nalaze se na web stranici http://www.pufbih.ba/  u dijelu „KONTAKTI”.

(Porezna uprava Federacije BiH)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend