Prolongirana Dječja olimpijada

Za subotu planirana Dječja olimpijada bit će prolongirana za sljedeću subotu, 10.lipnja. Razlog su najavljene izrazito nepovoljne vremenske prilike stoga će, ukoliko bude kiše, biti jako teško održati planirana sportska natjecanja kao i večernji koncert.

 

Raspored za 10. lipnja ostaje isti i sve dosadašnje prijave kada je riječ o školama će, naravno, vrijediti.

Podsjećamo, riječ je o cjelodnevnom sportskom natjecanju za djecu, prvenstveno osnovnoškolce, odnosno predstavnike svih osnovnih škola s područja općine Kiseljak. No, organizatori će se pobrinuti pripremiti cjelodnevni program za sve posjetitelje, odnosno djecu svih uzrasta.

Ideja je potekla od Kristine Josipović, vlasnice produženog boravka “Čarobni svijet” a realizirat će je Udruženje mladih Kiss uz podršku Općine Kiseljak, Federalnog ministarstva kulture i športa, Županijskog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, tiskare CPU te brojnih drugih. Tako će se osnovnoškolci natjecati u nekoliko različitih disciplina dok će za one najmlađe posjetitelje biti pripremljene razne sportske, društvene igre, maskote… te osigurani hrana i piće za sve posjetitelje.

Olimpijada će početi oko 11 sati svečanim otvorenjem i paljenjem baklje a sve će se održavati u Parku generala Filipovića. Navečer je pak planiran zabavni koncert za djecu.