Kultura, Lokalne vijesti

Projekt o kulturnom nasljeđu srednje Bosne

Centar za edukaciju mladih počinje realizaciju projekta „United in Diversity“, na temu edukacije mladih o bogatom kulturno-povijesnom nasljeđu srednje Bosne, koji će obuhvatiti jedanaest općina Kantona Središnja Bosna.

Kroz interaktivne radionice, mladi iz srednje Bosne će se upoznati s kulturno-povijesnim nasljeđem općina Kantona Središnja Bosna, a imat će priliku i sami predstaviti svoju općinu mladima iz drugih gradova KSB. Nakon edukacije o povijesti srednje Bosne, sudionici će imati zadatak pripremiti kreativnu prezentaciju svoje općine i predstaviti je na Sajmu općina KSB, koji će biti organziran na travničkoj tvrđavi Stari grad u svibnju 2020. godine.

Vrijednost projekta prepoznalo je i kantonalno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, kao i općine u kojima se projekt realizira.

Projektne aktivnosti odvijat će se u srednjim školama u jedanaest općina Kantona Središnja Bosna: Bugojno, Busovača, Donji Vakuf, Fojnica, Gornji Vakuf/Uskoplje, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Travnik i Vitez.

Projekt „United in Diversity“ financiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend