Lokalne vijesti

Produžen pritvor Narcisu Mekiću koji je ubio staricu i dvojicu prijatelja u Bugojnu

Županijski sud u Novom Travniku produžio je pritvor Narcisu Mekiću kojeg se tereti za svirepo trostuko ubojstvo u Bugojnu. Mekić je opljačkao i ubio staricu u obiteljskoj kući, a potom izazvao požar u drugoj kući u kojoj su bila dvojica njegovih prijatelja koja su smrtno stradala. Slučaj se dogodio u rujnu ove godine, prenosi Klix.ba

 

 

Pritvor mu je produžen za dva mjeseca zbog toga što bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti te zbog toga što se za ovo kazneno djelo može izreći kazna zatvora od 10 i više godina.

Bugojanska policija zaprimila je dojavu o požaru u 8:20 sati u ulici Kovačuša, a prilikom gašenja pronađena su dva beživotna muška tijela. Nakon dva sata prijavljen je pronalazak beživotnog tijela starije ženske osobe u ulici Jaklić, a uviđajem je utvrđeno da je starica ubijena.

U požaru su stradali mladići Denis Seferović (24) i Muhamed Meškić (23). Sumnja se da su njih dvojica zajedno s Mekićem ubili i opljačkali staricu Ankicu Krstanović, a potom otišli u kuću gdje su, prema riječima susjeda, pili i slušali glasnu glazbu. U jutarnjim satima izbio je požar u kojem su Denis i Muhamed stradali, a Mekić je pobjegao. Utvrđeno je da ih je Mekić usmrtio nožem, a potom izazvao požar kako bi prikrio ubojstvo.

Ankica Krtanović je pretučena nasmrt. Na tijelu je imala više podliva, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla od višestrukih udaraca u glavu.

Iako se činilo da je riječ o dva odvojena slučaja, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽSB su brzo povezali sve i nakon nekoliko sati priveli Mekića. Pronašli su krvave noževe, odjeću koju je odbacio na deponiji, a kod njega su pronašli novac.

(Dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend