Lokalne vijesti, Sport

Privremena suspenzija RK Vitez iz Prve lige FBiH-Jug

Rukometni klub Vitez iz Viteza privremeno je suspendiran iz Prve lige FBiH-Jug. U povodu izrečene sankcije oglasili su se iz uprave kluba saopćenjem kojeg prenosimo:

U povodu izrečene privremene sankcije obavještavamo javnost o uzrocima suspenzije. Naime, naša ekipa je prethodnog vikenda trebala odigrati utakmicu 19. kola protiv HRK Čapljina u Čapljini. Međutim, nije došlo do odlaska ekipe na ovu utakmicu. S obzirom da je ovo treći neodlazak na utakmicu RS BiH je privremeno suspendirao našu ekipu iz prvenstva do završetka postupka. Ovo je još jedan dokaz da je stanje u našem klubu vrlo teško i alarmantno, a kao krajnji rezultat bi moglo doći i do prekida takmičenja prve ekipe u ligi do daljnjeg.

Vrijedi dodati da se usprkos velikim upitima i molbama raznim potencijalnim sponzorima, niti jedan nije pozitivno odgovorio na naše upite. Također još jedan razlog je veliki i neočekivan odliv igrača iz kluba. Više informacija će se znati u narednim danima, kaže se u navedenom priopćenju za javnost koje dolazi iz RK Vitez.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend