Vijesti iz BiH

Priređivači igara na sreću: Najoštrije osuđujemo bilo kakve prijetnje!

Amiru Zukiću, zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, nepoznata osoba uputila je prijeteće pismo u kojem od njega traži da zaustavi inicijativu u vezi sa oporezivanjem kladionica, inače će, kako je naveo autor pisma, “u gepeku završiti”.

Ovu informaciju za “Avazov“ portal potvrdio je Zukić.

– Jedno pismo je imenovano na mene, a drugo na Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SDA. U pismu koje je poslano Izetbegoviću sugerisano mu je da on meni začepi usta. U mom pismu je napisano “Začepi usta i ti i taj Škalja. U gepeku ćete da završite. Zapamti. Reci to svom šefu”. Pismo sam predao policiji, a prepao se nisam. Prevelik sam ja za gepeka, kazao je Zukić.

Podsjećamo, Zukić je predložio inicijativu da se jednako oporezuju svi dobici u kladionicima.

On je pripremio u paketu zajedno s klupskim kolegom Omerom Škaljom, izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak, sve s ciljem da kasu entitetskog budžeta ne zaobilaze ogromni novci.

On je ukazao da se najveće količine novca od igara na sreću u Federaciji gube na dobicima do 100 KM, koji nisu oporezovani.

Svakodnevna praksa u kladionicama je da se uplaćuje više listića kako ne bi dobitak bio veći od 100 KM, a sve s ciljem da se izbjegne plaćanje poreza.

Time se federalna kasa svakim danom oštećuje za stotine hiljada maraka. U prva tri mjeseca budžet Federacije je zbog toga ostao bez najmanje 26 miliona maraka.

 

Vlasnici kladionica oštro osuđuju prijetnje Zukiću

 

Vlasnici kladionica PREMIER WORLD SPORT i PREMIER SPORT iz Čitluka, BET-LIVE, HATTRICKA  i PETICA PLUS iz Vitez, zatim SPORT PLUS  iz Novog Travnika, WILLIAMSA iz Širokog Brijega, MILLENIUMA  iz Mostara, FORMULE iz Posušja, BHPlaya iz Kiseljaka te ZMAJEVA iz Visokog oštro su osudili prijetnje upućene Amiru Zukiću.

Povodom toga izdali su saopćenje za javnost.

– Povodom objave na “Avazovom” portalu da je nepoznata osoba uputila pisane prijetnje Amiru Zukiću zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH kao i gospodinu Bakiru
Izetbegoviću, mi kao priređivači igara na sreću – klađenje najoštrije osuđujemo bilo kakve prijetnje upućene prema bilo kome te smatramo da se radi o brutalnom i neodgovornom činu koji svima nanosi nemjerljivu štetu – navodi se u saopćenju.

Oni u saopćenju dodaju da su uvjereni da će nadležne institucije odraditi svoj posao i utvrditi identitet pošiljatelja.

U ime svih priređivača klađenja s privatnim kapitalom Marko Milanović – direktor društva “Sport plusa” Novi Travnik, Goran Jozipović – direktor društva “Bet Live-a”  iz Viteza te Krešo Vukoja, direktor društva “Premier world sport” iz Čitluka.

(informativa.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend