Regionalne vijesti

Pripadnici MO i OS BiH sudjelovali na 27. međunarodnom vojnom hodočašću u Mariji Bistrici

Djelatnici Ministarstva obrane i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine jučer su tradicionalno sudjelovali na 27. međunarodnom vojnom-redarstvenom hodočašću u svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, u Republici Hrvatskoj.

Hodočašće organizira Vojni ordinarijat Republike Hrvatske, a ove godine je među 3.500 hodočasnika iz Hrvatske, Slovenije i Austrije bilo više od četrdeset njih iz MO i OS BiH.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 88

U euharistijskom slavlju na prostoru Crkve na otvorenom, blaženog Alojzija Stepinca, koncelebriranu svetu Misu predvodio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan, a pored ostalih su, u ime MO i OS BiH, u koncelebraciji sudjelovali i vojni biskup u BiH monsinjor dr. Tomo Vukšić te generalni vikar i glavni kapelan monsinjor Željko Čuturić. Zapovjednik postroja OS BiH na službenom dijelu hodočašća bio je brigadir Martin Pažin.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85

Uz brojne pripadnike vojske, policije i hrvatske branitelje, kao i članove njihovih obitelji, na hodočašću je sudjelovala predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, te ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja Republike Hrvatske. Vojni biskup u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan, u svojoj je propovijedi istaknuo kako je vjera temelj života i otvara put ljubavi.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 86

„Od nas ovdje, hodočasnika u Gospinome svetištu, vojnika, policajaca, kulturnih i javnih djelatnika, svećenika i biskupa, svih bez iznimke, očekuje se profesionalna zauzetost i predanje u svome zvanju i poslanju. Naša služba, naše služenje, ne odražava se samo na nas osobno, nego na čitav narod. Vaša profesionalna vojna, policijska, društvena djelatnost, ako je prožeta ljubavlju, postaje vaš put posvećenja“, poruka je biskupa Bogdana.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Nakon misnog slavlja, održan je križni put na Bistričkoj kalvariji, čime je ovogodišnje vojno hodočašće u Mariju Bistricu okončano. Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO i OS BiH katoličke vjeroispovjesti svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO BiH, na čelu s vojnim biskupom monsinjorom dr. Tomom Vukšićem.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend