Lokalne vijesti

Prikupljeno 11.000 KM na aukciji za odjel onkologije u Travniku

Završena je aukcija za pomoć otvaranju odjela onkologije u Travniku, a inicijatorica ove humanitarne akcije Jasmina Fajkić objavila je kako je prikupljeno 11.000 KM.

– Ako pošteno uplate svi koji su licitirali za travničku onkologiju, prikupili sam 11.000 KM – objavila je Fajkić na svome Facebook profilu, prenosi Fena.

Nakon uspješne akcije za opremanje Doma zdravlja Travnik, humanitarna aktivistica Jasmina Fajkić pokrenula je internetsku aukciju dresova poznatih sportaša, s ciljem potpore otvaranja onkološkog odjela u Bolnici za plućne bolesti u Travniku.

Odazvalo se više od 50 poznatih sportaša, ustupivši svoje dresove za humanitarnu akciju, a među njima su Edin Džeko i drugi članovi nogometne reprezetacije BiH, Neymar Jr, Totti, Xavi, Mirza Teletović, Vedran Ćorluka i Nikola Karabatić.

Prilikom otvaranja aukcije, Fajkić je izjavila da je akciju pomoći otvaranja odjela onkologije pokrenula jer, trenutno oboljeli iz Srednjobosanske županije moraju putovati na terapije u Sarajevo, s obzirom na to da niti jedna bolnica u toj županiji nema odjel za onkologiju.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend