Lokalne vijesti

Prijevremeni izbori u Travniku: U utrci samo dva kandidata

Na prijevremenim izborima za načelnika Općine Travnik, koji će biti održani 11. travnja, građani će moći birati između kandidata koalicije “Naša travnička priča” Harisa Kaniže i kandidata Stranke demokratske akcije (SDA) Kenana Dautovića.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Tahir Lendo kazao je u četvrtak novinarima da je ta stranka ispunila ranije obećanje te je građanima ponudila svoga najboljeg kandidata – Kenana Dautovića, umirovljenog brigadnog generala Oružanih snaga BiH te predavača na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

– Drago mi je da smo dobili vrhunskog kandidata među 20-ak predloženih, koji će biti na raspolaganju svim građanima općine Travnik. To je čovjek s izvrsnim referencama koji je dao veliki doprinos kako u Oružanim snagama BiH tako i u civilnom sektoru – kazao je Lendo.

Koalicija koju čine Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Narod i pravda i Naša stranka, za općinskog načelnika kandidirala je odvjetnika Harisa Kanižu. Kaniža je bio načelnički kandidat i na izborima koji su održani 15. studenoga, kada je osvojio 3.177 glasova.

Kako je kazao, u novoj izbornoj utrci predstavljat će “koaliciju građanskih stranaka koje žele ponuditi bolju i organiziraniju lokalnu samoupravu”.

– Želimo ponuditi i više građanskog društva i socijaldemokracije. Svi smo okupili snage, odbacili sujete i idemo na pobjedu – kazao je Kaniža novinarima.

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH odlučio je bojkotirati prijevremene izbore. U toj stranci očekuju ishod apelacije na odluku Suda BiH koji je odbio žalbu HDZ-a BiH na odluku o ponavljanju izbora za načelnika općine Travnik.

(dnevnik.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend