Vijesti iz BiH

Prethodno obavještenje o Pozivu za dostavljanje prijava za Program EU za mlade državne službenike u BiH – I krug

Izaslanstvo Europske unije u Bosni i Hercegovini, Direkcija za europske integracije (DEI) Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Ured koordinatora za reformu javne uprave (PARCO) i British Council u Bosni i Hercegovini najavljuju predstojeće pokretanje Poziva za dostavu prijava za Program EU za mlade državne službenike u Bosni i Hercegovini (EUSYP BiH) – I krug.

Cilj ovog Programa je pomoći BiH u razvoju profesionalnog i depolitiziranog sustava javne uprave zasnovanog na zaslugama kroz stručno usavršavanje i mobilnost nove generacije državnih službenika koji će biti zaduženi za proces pristupanja EU i voditi promjene tokom procesa proširenja. Odabrani državni službenici imat će priliku pohađati dva programa online obuke u organizaciji College of Europe (Kampus u Brugesu, Belgija) koji su prilagođeni kako profilima sudionika, tako i potrebama uprava u BiH, posjetiti institucije EU koje se bave pitanjima pristupanja EU i reformom javne uprave u šest zemalja Zapadnog Balkana tijekom jednotjednog studijskog posjeta Belgiji (koji će biti organiziran 2021. godine ako to situacija s pandemijom virusne infekcije Covid-19 dopusti), te sudjelovati u programu za mobilnost na Zapadnom Balkanu (jedan tjedan) i programu razmjene unutar BiH (dva tjedna) – ukupno osam tjedana.

Programom upravlja Izaslanstvo Europske unije u BiH, a provodi ga British Council. Prijave će se moći dostaviti u periodu od 3. do 20. rujna 2020. godine.

Za više informacija o Pozivu za dostavljanje prijava za Program EU za mlade državne službenike u Bosni i Hercegovini – I krug preuzmite dokument.

Zainteresirani kandidati obrazac prijave i kompletan set popratnih dokumenata mogu preuzeti nakon što se registriraju na internetskoj stranici https://eu4wb6.com/  već od 3. rujna 2020. godine.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend