Lokalne vijesti

Preminuo policajac Božo Džepina

Četrdesetsedmogodišnji travnički policajac Božo Džepina, koji je obolio je od Amiotrofične lateralne skleroze (ALS), preminuo je danas, 11. siječnja. 2016. godine.

Podsjetim, Božo je počeo osjećati bol u nogama i rukama krajem 2012. godine. Bol je postajala sve intenzivnija, nakon čega je bio prisiljen otići u bolnicu u Mostar. Tamo mu je dijagnosticirana  Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) i ljekari su mu rekli da ne postoji lijek za njegovu bolest. Nakon saznanja o teškoj, kako su liječnici rekli neizlječivoj bolesti, obitelj i njegove radne kolege se nisu predavali, nego su nastojale pomoći mu, posebno u nabavci lijekova. Zahvaljujući lijekovima, Božo je bolje komunicirao s okolinom, ali su mu svi pokreti bili otežani.

Zahvaljujući akciji mladih s područja središnje Bosne, koji su u rekordnom vremenu prikupili sumu od 28.000 dolara, potrebnih za liječenje u Pekingu, Božo je otputovao na pregled i terapije u Peking.

Na žalost, najvažniju životnu bitku nije uspio dobiti.

Posljednji ispraćaj i pokop Bože Džepine obavit će se u utorak, 12. siječnja 2016. godine, u 15 sati, na groblju Prahulje.

(novabila.info/Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend