Sport

Preminuo Dušan Duda Ivković, jedan od najvećih košarkaških trenera svih vremena

Svijet košarke pogodila je vijest o smrti legendarnog košarkaškog stručnjaka Dušana Dude Ivkovića. Slavni trener preminuo je u 78. godini, a vijest je potvrdio Košarkaški savez Srbije na službenoj stranici, gdje se oprostio od Ivkovića.

“Proslavljeni izbornik reprezentacije Jugoslavije i Srbije, jedan od najboljih trenera u povijesti svjetske košarke Dušan Duda Ivković, preminuo je u Beogradu u 78. godini”, navodi se u priopćenju Košarkaškog saveza Srbije.

Ivković je preminuo u Beogradu nakon što je neko vrijeme imao vodu u plućima i liječio se u bolnici. Riječ je o legendarnom stručnjaku koji važi za jednog od najuspješnijih europskih trenera svih vremena.

Kao izbornik reprezentacije Jugoslavije osvojio je tri europska zlata i jedno srebro, jedno svjetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlato na Univerzijadi. Tijekom karijere na klupskom nivou osvojio je u dva navrata Euroligu, a vodio je Partizan, Aris, Radnički, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olympiakos, AEK, CSKA, Dinamo Moskvu i Anadolu Efes.

Rođen je u Beogradu 29. listopada 1943. godine, a trenersku karijeru završio je 2016. godine. Poznat je i kao rođak slavnog Nikole Tesle. Od Dude Ivkovića učili su neki od najvećih košarkaških trenera svih vremena, a bio je poznat po svom temperamentu, ali i predanom radu s košarkašima koji su imali što naučiti.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend