Premijerom predstave “Stani, inspektore!!!” GKM Vitez zatvoreni 9. Dani hrvatskog kazališta u BiH

Premijerom predstave “Stani, inspektore!!!”, Gradskog kazališta mladih Vitez, zatvoreni su 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH. Brojna publika uživala, a viteškom kazališnom dvoranom za vrijeme predstave prolamao smijeh i pljesak.  

“Iza nas je još jedna prekrasna kazališna večer, tim više što smo došli do konca još jednih Dana hrvatskog kazališta u BiH. Ipak, posebno smo ponosni na našu novu premijeru i činjenicu da je u pitanju treća monodrama koju je kroz ovih 18 godina postojanja produciralo naše kazalište. Nema dileme kako će ova sjajna monokomedija zasigurno osvojiti publiku gdje god bude igrana. Posebne čestitke Eminu i Robertu na strpljenju, ali i uloženoj energiji, kao i Marku, Marinu, ali i svim članovima našeg kazališta koji su doprinijeli ovoj predstavi, kao i svim drugim uspjesima naše kazališne obitelji”, kazao je nakon završetka predstave i zaključenja 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH, Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM Vitez.

Publika je imala priliku upoznati inspektora Osmana, opsjednutog borbom protiv kriminala, a čiji je lik uspješno utjelovio mladi i talentirani član GKM-a Vitez, Emin Šahdan.

“Večeras je bilo sjajno, nevjerovatan osjećaj. Velika odgovornost je bila  opravdati očekivanja naše publike ali mislim da smo to uspjeli. Sreću koju imam teško je podijeliti i vjerujem da će me to držati još dugo. Hvala svima još jednom, koji su bili dio ove priče i radujem se novim igranjima, projektima, a naravno i tome da čim prije zaigram pred viteškom publikom”, kazao je nakon odigrane predstave Emin Šahdan.

Inspektor koji svoju karijeru gradi u Zagrebu, na komičan i tragičan način hapsi sve oko sebe pa čak i samog sebe. Radnja se odvija posvuda, ali najviše u njegovoj glavi. Kroz niz neobičnih situacija i susreta gledatelji će biti uvučeni u misteriozan i napet zaplet, a sve je to sjajnim redateljskim prvijencem uspješno na scenu postavio Robert Šafradin.

“Emocije su dosta snažne i moram priznati kako sam oduševljen. Preponosan sam na Emina, na sebe, na cjelokupnu ekipu GKM-a, jer smo još jednom pokazali kako se trud doista isplati. Zahvale šaljem voditelju našeg kazališta Ivanu Sajeviću, koji je dosta učinio za ostvarenje ove premijere, također Marku Mirkoviću koji nas je usmjeravao u radu, kao i našem Marinu Bikiću čija nam je potpora puno značila. Na koncu, veliko hvala publici na dolasku i divnim reakcijama tijekom, ali i nakon predstave”, kazao je Robert Šafradin, koji potpisuje režiju predstave.

Na 9. Danima hrvatskog kazališta u BiH publika je imala priliku pogledati ukupno 12 predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Njemačke, u kojima je uživalo oko 3000 posjetitelja.