Kultura, Lokalne vijesti

Premijera predstave „Lov na želju“ GKM-a Vitez oduševila 400 posjetitelja

Gradsko kazalište mladih Vitez priuštilo je svojoj vjernoj i brojnoj publici još jednu istinsku poslasticu premijerom predstave “Lov na želju”. Redateljski je to, ali i autorski prvijenac kojega potpisuje multitalentirana osamnaestogodišnja članica GKM-a Vitez, Matea Bošnjak. Premijera, ali i praizvedba predstave “Lov na želju”, privukla je oko 400 posjetitelja u Kazališnu dvoranu Vitez, a u gotovo sat vremena koliko je trajala predstava dvoranom se prolamao smijeh i pljesak oduševljene publike.
Iako je publika u viteškom kazalištu naviknuta na odličana repertoar, kako domaćih, tako i gostujućih predstava, rijetko koja predstava izmamila je ovoliko pljeska i oduševljenja kod publike, koje je u pojedinim trenutcima prerastalo u istinske ovacije.
Predstava je za sve generacije, zanimljiva je kako mlađoj, tako i zrelijoj publici, a gledatelje vodi i upoznaje ih s čarobnim svijetom Utopije i Zlotopije. Radnja predstave “Lov na želju” smještena je u bezvremenskoj Utopiji kojom su vladali brojni kraljevi.Utopija bi postala Zlotopija kada bi njome vladali zli, sebični,podli kraljevi i kraljice kao što je bio Edvard kojega je kaznila vila Utopius zbog njegove mračne vladavine.

Nekoliko stoljeća kasnije vještica Gordana i njezina sestra Finkulis se bore za prijestolje, ali podmuklija Gordana baca kletvu na pravog prijestolonasljednika Rexiliusa II. i pretvara ga u zvijer koja završi u cirkusu, čiji je vlasnik cirkusant Tvrdi.
Kraljici Gordani nestaju čarobne moći i njeznin sluga Vile joj predlaže “lov na želju” u ukletu pećinu, u kojoj kažnjeni kralj Edvard ispunjava želju osobi dobra srca.

Vile u radnju upliće plesačicu Maju koja ima dobro srce i njezina prijatelja cirkusanta Rexa. Svi likovi su podijeljeni na dvije strane dobra i zla, koji se do samog kraja predstave bore za Utopiju i Zlotopiju. Događaju se paralelne radnje čvrsto povezane, što se otkriva na samom kraju u ukletoj pećini, gdje želja postaje ključ povratka Utopije.
U predstavi “Lov na želju” igraju: Stela Šušnja, Leona Blaž, Minela Salkić, Franko Bralo, Filip Križanac, Sunčica Strukar, Nikola Lujić, Monika Maros. Tekst i režiju potpisuje Matea Bošnjak, izvršni producent je Ivan Sajević. Na tehnici su bile Ivana Lukić i Sara Šantić.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend