Lokalne vijesti

Premijera predstave “Lažljivica Jeca” GKM-a Vitez

Premijera predstave “Lažljivica Jeca” Gradskog kazališta mladih Vitez zatvorit će ovogodišnje, 3. Dane hrvatskog kazališta u BiH. Predstava je to koja je svoju premijeru trebala doživjeti protekle godine, ali je uslijed strašne tragedije i smrti sedamnaestogodišnje Kristine Lovrinović, članice GKM-a Vitez i ansambla ove predstave, rad na ovoj predstavi obustavljen.

 

Ipak, nakon nekog vremena rad na predstavi je nastavljen u znak sjećanja na Kristinu, te će na prvu godišnjicu njezine smrti, ponedjeljak 2.7. 2018.. ova predstava biti i izvedena. U predstavi igra i Kristinin brat, Bernard.

In memoriam – Kristina Lovrinović (2000. – 2017.)

“Iako je riječ o komediji, predstava će biti bolna za ansambl, odnosno ekipu koja je radila na njoj. Vjerujemo da ćemo uz potporu naše divne publike iznijeti i ovu premijeru koja s jedne strane nosi veliku tugu i bol za nas, a opet s druge strane neopisivu količinu ljubavi, ponosa i sreće. Ovu predstavu posvećujemo našoj dragoj Kiki, koja će zauvijek ostati dio nas”, poručili su iz GKM-a Vitez.

Radnja ove predstave opisuje život jedne djevojčice koja svakodnevno izmišlja spletke te govori laži svojim prijateljima. To joj je postala navika, tako ni sama u nekim trenutcima ne zna odvojiti istinu od laži .Zbog toga se dovodi u situaciju da joj prijatelji više ne vjeruju, čak ni onda kada govori istinu. Kako bi ponovno zadobila njihovo povjerenje prolazi kroz test koji su oni sami priredili i koji ima za cilj promijeniti ju.

Predstavu “Lažljivica Jeca” režirala je Marija Gudelj, a po tekstu Save Škobića. U predstavi igraju: Sara Šantić, Sunčica Strukar, Ines Pavlović, Monika Maros, Leona Blaž, Mirna Matić i Bernard Lovrinović. Izvršni producent je Ivan Sajević, na tehnici je Ivana Lukić, a grafičko oblikovanje plakata potpisuje Borislav Sučić.

Svi zainteresirani predstavu mogu pogledati večeras, 2. srpnja, od 19 sati, u kazališnoj dvorani u Vitezu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend