Sport

Premijer liga BiH: Završen prvi dio sezone; u nastavku utakmice Lige za prvaka i Lige za opstanak

Spuštena je zavjesa na prvi dio sezone, a poznata su i imena ekipa koje će igrati u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak. Premijer liga Bosne i Hercegovine biće nastavljena za dvije sedmice, a raspored Lige za prvaka i Lige za opstanak određen je na osnovu Bergerovih tablica.

U 1. kolu Lige za prvaka i Lige za opstanak očekuje nas mnogo uzbuđenja, a najzanimljivije bi trebalo biti u duelu Željezničara i Slobode.

 

Liga za prvaka:

Mostar: Zrinjski – Krupa 1. i 2. april,
Sarajevo: Željezničar – Sloboda 1. i 2. april,
Sarajevo Sarajevo – Radnik 1. i 2. april.

Liga za ostanak

Široki Brijeg: Široki Brijeg – Olimpic 1. i 2.april,
Kakanj: Mladost – Čelik 1. i 2. april,
Vitez: Vitez – Metalleghe 1. i 2. april.

Na kraju prvog dijela sezone, u utakmici 22. kola Premijer lige BiH Vitez i Krupa su remizirali odigravši 0:0 na Gradskom stadionu u Vitezu.

Početak utakmice pripao je Vitezu koji je bio agilniji tim na otvaranju utakmice. Dedić je u petoj minuti pogodio stativu i propustio priliku da dovede Vitez u prednost, a to je bila najveća prilika u prvom poluvremenu utakmice. U nastavku susreta, obje ekipe su imale nekoliko prilika za dođu do pobjede, ali su golovi izostali za šta je možda i najzaslužniji mladi golman Krupe, Mladen Ilić. Do kraja utakmice ostalo je 0:0, pa su Vitez i Krupa osvojili po jedan bod. Krupa je prvi dio sezone završila na šestoj poziciji sa 32 boda i u nastavku sezone će igrati u Ligi za prvaka, što je bilo jasno i prije ovog kola. S druge strane, Vitezu je ovo bio treći uzastopni remi i ekipa Slavena Muse sada ima 23 boda i zauzima deveto mjesto.
Vitez: Nwolokor, Livaja, Muminović, Dedić, Vrhovac, Selimović, Livančić, Alispahić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda.
Krupa: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Milanović.

(sportsport.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend