Glazbene vijesti

Predstavljamo vam posebnu i emotivnu pjesmu ‘Božićna želja’

Ljubav, mir i zajedništvo, oduvijek su poruka svih ljudi dobre volje, posebno u ovo blagdansko vrijeme.

Iznimka nije ni legendarni pjevač Đuka Čaić, koji nam donosi posebnu i emotivnu pjesmu ‘Božićna želja’.

Za ovu božićnu pjesmu ili točnije bi bilo reći, tamburašku šansonu, tekst potpisuje Nikola Kristić, odnosno riječ je o doradi ideje Barbare Petanjak Tanasković, dok je za glazbu zaslužan Toni Eterović, a aranžman Kruno Dražić.

Sam Kristić ne krije zadovoljstvo ‘Božićnom željom’:

‘Razmišljajući o tekstu božićne pjesme, u izvornoj ideji djelo Barbare Petanjak Tanasković, kojoj sam prilagodbom i nekim izmjenama, udahnuo glazbeni život, s obzirom na pristup i skladanje maestra Tonija Eterovića, interpret Đuka Čaić bio je logičan izbor, ne samo iz razloga vrhunskih vokalnih sposobnosti, već emocija i izražajnosti koje svakoj pjesmi donosi.

Božićna želja, kao i pjesma „Ja samo želim zagrljaj“ ima univerzalnu poruku…“…mir ljudima svim na zemlji…“, a progovara o osjećaju zajedništva koje vlada ili bi trebalo vladati u ovo blagdansko, božićno vrijeme.

Ova pjesma samo je nastavak izvrsne suradnje i razumijevanja u trokutu: skladatelj Eterović, izvođač Čaić i pisac tekstova Kristić, kao i na prethodnom projektu pjesme „Slavonski nocturno“, a ovaj put uz Barbaru Petanjak Tanasković, s kojom sam radio na tekstu i u pjesmi „Slavoniju ja volim“ u izvedbi Đanija Stipaničeva 2016. godine.

Pjesma je napravljena u tamburaškom aranžmanu, ali ipak, kao i prethodne, drugačija od do sada uobičajenih. Zasluga je to glazbe Tonija Eterovića, aranžmana za tambure Krune Dražića, vokala Đuke Čaića, ali i navedenih autora teksta. Zapravo je ovo još jedna nova, ovaj put prigodna, tamburaška šansona.’

Božićnu želju svojim je prepoznatljivim vokalom, na novu glazbenu razinu doveo Đuka Čaić, koji nam je otkrio kako mu se svidjela već prvi puta kada je vidio tekst. ‘Pjesma ima prekrasnu poruku, tekst je zaista primjeren blagdanima i Božiću, a kako ovo nije prvi projekt koji radim s Nikolom Kristićem i Tonijem Eterovićem, bio sam siguran da će biti uspješan. Stihovi su vrlo jasnog izričaja, lijepi i čisti, rekao bih i narodski, a opet izrečeni na poseban način, tako da mislim da će pjesma biti upravo u puku i iznimno prihvaćena.

Toni Eterović me zaista dobro poznaje i opet je napravio glazbu kroz koju se mogu vokalno i emotivno izraziti, pjevna je i što se više sluša, više ulazi u uho. A poruka, to i jest ono najljepše što postoji: ljubav i…kraj oltara mi smo klekli…mir ljudima svim na svijetu, božićnu smo želju rekli…

Nakon “Slavonskog nocturna” na Požeškom festivalu, ovo je još jedna pjesma radi koje sam radostan da sam se u ovoj zapravo ružnoj 2020-toj godini, vratio pjevanju i stvaranju novih projekata.’

Autor glazbe: Toni Eterović
Autor teksta: Nikola Kristić/Barbara Petanjak Tanasković
Autor aranžmana: Kruno Dražić

Foto: Promo

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend