Lokalne vijesti

Predstavnici UNDP-a u posjeti općini Vitez

Općina Vitez jedna je od 21 općine i gradova koji su izabrani u Regionalnom programu lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu –ReLOaD.

Cilj ReLOaD projekta je jačanje partnerstava između lokalnih vlasti i civilnog društva širenjem modela transparentnog finansiranja projekata organizacija civilnog društva iz proračuna jedinica lokalne samouprave.
Projektom se nastoji osigurati veće građansko učešće u procesima donošenja odluka i unaprijediti pružanje javnih usluga za sve građane u lokalnim zajednicama.
S ciljem jačanja partnerskih odnosa upriličen je sastanak načelnika općine Vitez Tomislava Bošnjaka Matića i suradnika sa predstavnicama UNDP-a, Brankom Matić, Sanjom Bokun i Selmom Osmanagić-Agović.
Na ovom sastanku dogovorene su naredne aktivnosti koje će u veljači biti prezentirane organizacijama civilnog društva, vijećnicima, sa kojima će općina Vitez zajedno implementirati prioritete za  razvoj lokalne zajednice, a koji se temelje na Strategiji razvoja općine Vitez za razdoblje 2014.-2020.godina.

Općinski načelnik je iskoristio priliku i zahvalio donatoru za svu podršku, naglasivši da će se obveze koje je općina preuzela ovim projektom ispoštovati u cjelosti.

(Služba za društvene djelatnosti)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend