Lokalne vijesti, Sport

Predstavnici klubova RS Herceg Bosne dogovorili dinamiku takmičenja

Predstavnici Rukometne akademije Vitez bili su domaćini sastanka Upravnog odbora Rukometnog saveza Herceg Bosne (RS HB).

Sastanku koji je održan u konferencijskoj dvorani Etno sela Čardaci u Vitezu u petak 9. listopada prisustvovali su i predstavnici Natjecateljskog povjerenstva RS HB. Složena situacija u kojoj se održavaju aktivnosti rukometnih klubova koji participiraju u okviru RS HB, dodatno otežana situacijom s pandemijom Corona virusa, te dinamika i organizacija predstojeće takmičarske sezone bile su glavne teme sastanka na kojem su sudjelovali gotovo svi predstavnici klubova.

 Naglasak je bio na organizacijskim pitanjima početka takmičenja u okviru Prve lige RS HB za žene i muškarce, te organiziranje omladinskih takmičenja, kategoriji u kojoj je prijavljen najveći broj klubova i momčadi.

 Izražavajući zadovoljstvo zbog velikog broja klubova koji su izrazili interes za takmičenje u ovogodišnjoj sezoni, članovi Upravnog odbora naglasili su kako će ove godine RS HB ove godine snositi dio troškova za sve klubove u Omladinskoj kategoriji. Sva takmičenja bit će prilagođena i organizirana u skladu s propisima nadležnih tijela, a koja se tiču situacije vezane za pandemiju Corona virusa.

Planirana dinamika održavanja takmičenja predviđa početak natjecanja u svim kategorijama za kraj mjeseca listopada, a realizacija će svakako zavisiti od zdravstvene i epidemiološke situacije.

Sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom sastanka i uvjetima koje su imali u Vitezu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend