Kultura

Predstavljena knjige Ante Zirduma „Zavrzlame narcisa pred izlogom“

Iz pera umjetnika neobičnog formata, nekonvencionalnog kakav je Anto Zirdum, čitat ćemo novo poetsko ostvarenje „Zavrzlame narcisa pred izlogom“.

U prepunoj dvorani Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ podružnica Vitez, sinoć je održano predstavljanje knjige poezije Ante Zirduma pod nazivom „Zavrzlame narcisa pred izlogom“.

U uvodnom dijelu predstavljanja, predsjednik HKD „Napredak“, podružnica Vitez, Zoran Kupreškić, pozdravio je okupljene, zahvalio im se na jako velikom odzivu na premijerno predstavljanje knjige poezije te izrazio zadovoljstvo zainteresiranošću javnosti za ovim događajem.

Knjigu je predstavio pjesnik Ermin Čelenka Skomoranin, koji je, između ostaloga, rekao da sama ideja da se piše o ovakvim vizijama stvarnosti, o ovakvom de facto stanju u suvremenom društvu je duboko humanistička i nadasve je ljudski gest vrijedan pažnje. Pokušaj da se isticanjem dijagnoze na nenametljiv način postavi nekoliko potrebnih pitanja današnjem čovjeku s dijagnozom. Kud si krenuo i odakle ideš? Nije li ovo vrtnja od antičkih do suvremenih dana? Beskonačno isplitanje najveće zavrzlame u povijesti ljudskog roda- klupka, koje toliko spetljano ipak ima i redoslijed otpetljavanja. Pjevao je Zirdum i o Zavrzlami klupka, i pisao, sluteći vjerojatno da će se ono jedanput morati stati otplitati. Pa krenimo, do ove nevelike knjige, goleme književne vrijednosti.

U glazbenom dijelu predstavljanja knjige poezije, sa nekoliko izvedbi nastupili su „Ritter ethnocompilation orkestra“ HKD „Napredak“ podružnica Vitez pod vodstvom profesorice Gordane Mišković.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend