Lokalne vijesti

Predstavljen novi aparat u JU Bolnica Travnik

Javna ustanova Bolnica Travnik  bogatija je  za vrijedan CT aparat koji će biti od velike pomoći odjelu radiologije, ali i pacijentima koji više neće morati odlaziti u drugu ustanove kako bi se liječili.
Zahvaljujući novom aparatu više neće biti lista čekanja na kojim su bili najsenzibilniji pacijenti, kazao nam je direktor JU Bolnica Travnik, prim.dr. Mirsad Granov.
Uposlenici JU Bolnica Travnika , ali i mnogoborjni pacijenti u proteklom periodu imali su velikih problema sa korištenjem starog i zastarjelog CT aparata koji je često bio u kvaru. Na prijedlog Vlade SBK izdvojeno je oko 300.000 za nabavku CT aparata i 50.000 za adaptaciju prostorije u kojoj će se koristiti CT aparat. U zadnjih nekoliko godina Vlada SBK je uložili velika sredstva u zdravstveni sistem, prije svega u dijagnostičku opremu.
Nabavka novog aparata pacijentima će osigurati sigurnu dijagnostiku, a liječnicima lakšu procjenu zdravlja ljudi, istakao je radiolog dr. Hasib Jareb.
Radiolog Jareb je kazao da sada imaju jedan drugi problem, a to je da na području SBK kantona nema puno radiologa koji bi mogli raditi sa novim CT aparatom. Osim prezentacije novog uređaj u JU Bolnica Travnik svečano su otvorena i dva nova odjeljena.
Direktor Granov je dodao da će u budućnosti na raspolaganju imati po osam otorinolaringoloških i okulističkih kreveta.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend