Glazbene vijesti

Predstavljamo izvođače CMC 200 Slavonija festa: Atomsko sklonište i Zebas

Kao jedan od medijskih pokrovitelja Festivala, predstavljamo izvođače CMC 200 Slavonija festa: Atomsko sklonište i Zebas…

Za atomsku atmosferu na 5. CMC 200 Slavonija festu pobrinut će se Atomsko sklonište


Peti po redu, dvodnevni festivalski spektakl ovogodišnjim izdanjem obilježava i svoj mini-jubilej, a Slavonski Brod ponovno postaje središte glazbenih događanja.  Dva slavonska festivalska dana zadovoljit će i one najzahtjevnije, bez obzira na to volite li više plesne i zabavne note ili energične i žestoke gitarističke riffove. A atomsku atmosferu na festivalu stvorit će Atomsko sklonište,Bruno Langer se prisjetio zadnjeg koncerta u Slavonskom Brodu. 
“Davno je to bilo, sjećam se točno datuma 8. prosinca, negdje iza rata i svirali smo u nekoj sportskoj dvorani te je s nama bio Alen Vitasović. Bilo je fantastično, atmosfera je bila atomska, a publika sjajna. Ovo je prostor Slavonije koji je rockerski nastrojen sve do Županje gdje su naša draga rock and roll braća iz Opće Opasnosti. Mi smo svi u jednoj misiji koja se zove rock and roll, a to nije samo glazba. Što bi rekao pokojni David Bowie, rock prestaje kada prestaje imati poruku, a poruka je uvijek vezana s emocijama, dušom i zato rock and roll ima u toj našoj misiji veliku vrijednost”, ističe.

Tu poruku nosi i njihova rock himna “Treba imat dušu” koju znaju sve generacije. Ako spomenemo još i “Žuti kišobran” ili “Paklene vozače”, jasno je zašto ih publika, gdje god da dođu, dočekuje s ovacijama. U glazbi Atomskog skloništa dominiraju hard rock rifovi, s upečatljivim klavijaturama, sjajnim tekstovima pjesama i čvrstom produkcijom. Održavali su koncerte po Americi, a tri su im albuma objavljena upravo za američko tržište.
Atomsko sklonište ove godine obilježava 45 godina postojanja live albumom “Oni što dolaze za nama”. Upravo će festivalska večer u Slavonskom Brodu biti prikladna za pokazati ono što je bilo, što jest i što tek dolazi.


“Glazba je zvonka radost, dođite i veselite se s kupa s nama”, pozvao je Brođane i ostale Slavonce Bruno Langer, frontmen Atomskog skloništa.

Mlade snage na CMC 200 Slavonija festu predstavit će i zagrebački bend Zebas

Među one što dolaze svakako treba ubrojiti grupu Zebas. Mladi zagrebački bend predstavlja novi zvuk na glazbenoj sceni, koji opisuju kao sinergiju indie rocka, popa i funka s utjecajima dancea. Kako sve to zvuči uživo provjerite na ovogodišnjem CMC 200 Slavonija Festu.
“Relativno smo mladi bend koji nije imao priliku svirati na ovoliko velikom događaju, počašćeni smo i sretni te se nadamo da ćemo to uraditi kako i priliči”, ističe Luka Zeba iz grupe Zebas te dodaje kako je ovaj festival jedan od poznatijih rock festivala i velika prilika da se čuje i za one bendove koji tek trebaju zakoračiti krupnim koracima.

Svoj prvi singl “U obilasku” Zebas je objavio prije nepunih godinu dana. U međuvremenu objavili su ih još pet, pa se slobodno može reći da je pandemijska godina za njih bila, ako ništa drugo, barem produktivna. Singl po singl, pa evo albuma, festival po festival i evo nove publike i dodatnog sviračkog iskustva.
“Nalazite se među velikim brojem izvođača, ambijent je drugačiji, publika je otvorenija, a sama atmosfera sigurno da omogućava nekakvo drugačije raspoloženje. Osobno mi je želja nastupiti na otvorenim festivalima jer imam osjećaj da se zvuk ljepše raspršuje zrakom”, dodaje i najavljuje da će odsvirati svoje zadnje singlove tako da će svoje glazbene minute na pozornici na Poloju iskoristiti najbolje što mogu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend