PREDSTAVLJAMO: Daleka obala i novi singl “Rođendan, Božić i Nova godina” (VIDEO)

Singl stiže u pratnji originalnog animiranog spota koji potpisuje Dean Dvornik. Pjesma “Rođendan, Božić i Nova godina” naći će se na sedmom studijskom albumu Daleke obale koji je u pripremi. Poruka novog singla je univerzalna: Radujmo se životu i budimo zahvalni na svakom danu pred nama!

Daleka obala, uz aktualni hit singl “Cvijet”, koji se već tjednima nalazi na vrhovima top lista, predstavlja sjajan novitet znakovito naslovljen “Rođendan, Božić i Nova godina”, koji prati originalan animirani video spot.

Nova pjesma omiljene Daleke obale, iza čijeg teksta i glazbe stoji Zoran Ukić, uči nas da kroz život trebamo kročiti kao da je svaki dan rođendan, Božić i Nova godina. Iako ovaj fantastičan novitet stiže prigodno pred blagdane, a po samom naslovu i vremenu objavljivanja da se pretpostaviti da je namijenjena samo za blagdansko doba, to ipak nije isključivo tako. Naime, riječ je o pjesmi koja nosi univerzalnu poruku te poručuje da se radujemo životu i budemo zahvalni na svakom danu pred nama.

“Pokušao sam, u jednostavnoj formi, prikazati trenutak sazrijevanja, kad složeno iskustvo naših ljubavnih ili egzistencijalnih pobjeda i poraza kulminira lakonskim saznanjem kako je potrebno radovati se životu i na svakom danu biti zahvalan. Osjećati se svaki dan kao da je rođendan, Božić ili Nova godina, kako u ležernoj pop-rock maniri poručuje pjesma”, poručuje autor glazbe i teksta Zoran Ukić.

Aranžman pjesme “Rođendan, Božić i Nova godina” potpisuju Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković, Jakša Jordes i Vedran Križan. Za animirani video spot koji donosi svježinu u konceptu zaslužan je Dean Dvornik, koji je video spot osmislio i napravio u Sjedinjenim Američkim Državama. Originalan video spot u animiranom obliku prikazuje članove Daleke obale koji prolaze kroz neobične avanture, a cijelu priču zaključuju svojim novogodišnjim nastupom na kojem vlada, baš kao i u stvarnosti, neopisiva atmosfera koju posjetitelji njihovih nastupa pamte dugo vremena.

“Želimo ostati vjerni svom prepoznatljvom zvuku i načinu koje publika voli, ali ne i uspavani i potpuno predvidljivi. Vjerujemo kako je iz raznolikosti zadnjih nekoliko singlova razvidno kako istodobno želimo i donositi svježinu u izražaju i temama. Prema reakcijama publike to nam dosad uspijeva, a suradnici i kolege koji su pretpremijerno poslušali novi singl kažu da je i ‘Rođendan, Božić i Nova godina’ na tom putu”, poručuje za kraj Zoran Ukić.

Singl “Rođendan, Božić i Nova godina” smjestit će se na sedmom studijskom albumu Daleke obale, još uvijek neotkrivenog finalnog naslova, na kojem bend marljivo radi paralelno uz koncertne aktivnosti.