Predstave “Mir” i “Đavolja posla” ovoga vikenda na kazališnim danima u Vitezu

U trećem vikendu ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu nastupit će ansambl Mostarskog teatra mladih te Teatar kabare Tuzla i Studentska scena Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.

 

Predstava “Mir”, u izvedbi MTM-a Mostar, rađena je po Aristofanu, a publika će ju imati priliku pogledati u kazališnoj dvorani Vitez, u subotu, 7. listopada, s početkom u 19,00 sati.

 

U predstavi Igraju: Ali Kamer Aksoy, Edina Delalić, Alem Neziri, Dino Gluhović, Haris Habibija, Faris Količić i Amila Zulović. Režija: Sead Đulić.

 

Treći vikend 9. Dana kazališta „Vitez 2017“ donijet će i predstavu, komediju “Đavolja posla”, za koju će se definitivno tražiti ulaznica više. Uz to što je riječ o vrhunskom kazališnom uratku, kazališna dvorana će sasvim sigurno biti krcata i zbog činjenice da je riječ o magistarskoj predstavi Vitežanke Mirne Mišković i njezinih kolega s klase.

 

Predstava “Đavolja posla” na repertoaru je u nedjelju, 8. listopada, u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19,00 sati.

 

„Jako sam sretna zbog nastupa u našem kazalištu i Vitezu, na kazališnim daskama na kojima sam napravila svoje prve glumačke korake. Nadam se da ću kao i svaki put do sada igrati pred krcatom dvoranom u našem kazalištu i ovim putem pozivam sve da u nedjelju pogledaju ovu vrlo duhovitu i kvalitetnu predstavu. Raduje me da će sa mnom na sceni biti i moje kolege s Akademije“, kazala je najavi predstave glumica Mirna Mišković.

 

Tekst autora Miroljuba Nedovića pod nazivom „Đavolja posla“ na duhovit način prikazuje i kritizira kazališni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti kazališnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima kazališnog svijeta i nju možemo promatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predrasudama o kazališnoj umjetnosti. Pored kritike kazališnog svijeta, u prenesenom značenju ovaj tekst kritizira kompletno društvo u kojem vladaju netalentirani, korumpirani i neostvareni pojedinci.

 

U predstavi igraju: Mirna Mišković, Samed Alić, Ermin Avdić i Sadika Kahrimanović. Mentorstvo i režija: Vlado Kerošević; Komentor i asistent režije: Irfan Kasumović. Koprodukcija: Teatar kabare Tuzla i Studentska scena Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli.