Vijesti iz BiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio prijemu u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je sinoć prijemu u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske kojem su nazočili brojni predstavnici političkog, gospodarskog, kulturnog života BiH, te predstavnici diplomatskog kora i vjerskih zajednica.

Hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio u svom je obraćanju naglasio da između Hrvatske i BiH vladaju odlični odnosi, što potvrđuje i veliki broj susreta na najvišoj razini. To će, kaže, dodatno biti potvrđeno i na zajedničkoj sjednici Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH, kada bi trebala biti utvrđena lista otvorenih pitanja te definirana dinamika njihova rješavanja.

Kazao je da, nakon što je ispunila svoje ključne zadatke, Hrvatska za glavni cilj ima pomoć državama kandidatima za članstvo u EU, posebno BiH. Na kraju izrazio uvjerenje  da će BiH ispuniti sve svoje zadaće i u idućoj godini dobiti status države kandidatkinje te želju  za nastavak dobrih odnosa dvije države, kao i mir i stabilnost u regiji.

Dan državnosti Republike Hrvatske obilježava se 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend