Vijesti iz BiH

Predsjednik FBiH održao sastanak s predsjednikom i zamjenicima predsjednika Vlade FBiH

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, sukladno Ustavu Federacije BiH, održao je  sastanak s predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem i zamjenicima predsjednika Vlade Federacije BiH: Jelkom Milićević, federalnom ministricom financija i Veskom Drljačom, federalnim ministrom rada i socijalne politike.

 

Kako je istaknuo u izjavi za medije, sastanak je održan kako bi zajedno sagledali mogućnosti prevazilaženja trenutne krize u radu Vlade Federacije BiH i pronašli rješenje za probleme za koje partneri u federalnoj vlasti predlažu različite načine rješavanja.

„Dogovorili smo da u slijedećim danima predsjednik i zamjenici predsjednika Vlade Federacije BiH razgovaraju i vide kako konkretno doći do rješenja. Očito je da postoji niz neriješenih pitanja na koja partneri u vlasti gledaju na različite načine. Kako bi to rješavali, smatram da se trebaju vratiti u zonu dogovora i razgovora, a ne u zonu sukoba. Sukob će zasigurno naštetiti svima nama, prvenstveno onima koji imaju odgovornost vođenja i obnašanja određenih dužnosti u vlasti u Federaciji BiH i zasigurno će se odraziti na svakog stanovnika Federacije BiH. Prema tome, nije samo pitanje izbora i imenovanja ravnatelja Porezne uprave Federacije BiH, koje je izazvalo prekid sjednice Vlade Federacije BiH, jedino neriješeno pitanje. Možda je to samo kap koja je prelila čašu kad su u pitanju odnosi među partnerima u federalnoj vlasti te treba tražiti rješenja za mnoga pitanja koja su i ranije isticana, kao što je pitanje Razvojne banke, Federalne uprave policije, imenovanja vršitelja dužnosti i svega ostalog što opterećuje odnose.“, kazao je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

 

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend