Lokalne vijesti

Predsjednica RH posjetila poduzeće “Palavra” d.o.o. Nova Bila

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, u okviru posjeta Bosni i Hercegovini, danas je posjetila i poduzeće „Palavra“ d.o.o. u Novoj Biloj.

 

Radi se o renomiranoj tvornici  furnira, koja uspješno posluje od 1997. godine i zapošljava 120 radnika.

Fotografija Ane Palavre Peše.

 

„Čast nam je i veliko priznanje što je predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, odabrala naše poduzeće i posjetila proizvodne pogone u Novoj Biloj“, kazala nam je Ana Peša, direktorica poduzeća „Palavra“ d.o.o.

 

Fotografija Ane Palavre Peše.

Predsjednica Grabar Kitarović, u pratnji vlasnika poduzeća Predraga Palavre, posjetila je proizvodne pogone, u kojima se proizvodi ljušteni, rezani i spojeni furnir, po kojem je ova tvrtka već odavno poznata u cijeloj BIH, ali i izvan njenih granica. Naime, visokokvalitetni proizvodi iz Nove  Bile svoje su mjesto našli kod kupaca iz Sjedinjenih Država, Sjeverne Afrike, Bliskog istoka i zemalja Zaljeva, a od europskih država u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Švedskoj i Grčkoj.

 

Fotografija Ane Palavre Peše.

 

Poduzeće „Palavra“ tu ne staje, potvrdila nam je direktorica Peša, pojašnjavajući kako je u planu proširenje postojećih kapaciteta, te izgradnja još jedne tvornice u Petrinji, u Republici Hrvatskoj. Završetak tog projekta planiran je u narednih 12 mjeseci, a realizacijom će biti otvoreno još 100 novih radnih mjesta. Vrijednost investicije procijenjena je na 7 milijuna eura.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend