Zanimljivosti

Prednosti i užici koje život nudi samo ako ste muškarac…

Muškarci ne trebaju pamtiti rođendane i godišnjice, paziti na svoje ponašanje, redovito zvati obitelj ili razmišljati o ogovaranju na poslu, jer im je to u “prirodi”. Britanska kolumnistica Mary Gold razvila je teoriju koliko bi joj lakše bilo da se rodila kao muškarac te koje beneficije u današnjem društvu ima “jači spol”. Smatra kako bi, da je muško, njena majka imala mnogo manje očekivanja i zamjerki na njeno ponašanje. Tvrdi kako je muškarcima općenito lakše, jer se od njih ne očekuje da budu obzirni prema osjećajima drugih, pa se ne moraju niti ispričavati zbog svojih propusta. 

Gospodar daljinskog upravljača

Muškarci su ti koji si u većini domova svojataju daljinski upravljač. Naravno, to je moguće jer većinu vremena ionako provode na kauču, dok njihove partnerice ili majke obavljaju kućanske poslove. 

Što je to telefon?

Nisam se sjetio, nije mi se dalo, mobitel nije bio kraj mene… Postoje bezbroj izlika koje muškarci koriste da objasne zašto nisu nazvali  u dogovoreno vrijeme, tvrdi Mary Gold. Nema veze što će se zbog toga njihovi bližnji brinuti ili ih očekivati s večerom, oni će to bez grižnje savijesti ubrzo ponoviti.

Muški svijet

Bilo da je riječ o reklamama, filmovima ili očekivanjima, živimo u svijetu u kojem je 99 posto golotinje koje vidimo, ona ženska. Krilatica da “seks sve prodaje” odnosi se prvenstveno na muški rod, smatra Mary Gold, pa je tako tržište ali i društvo koncipiorano da udovoljava njima i promiče njihove potrebe.

Kupovina poklona je ženski posao

Bilo da je riječ o rođendanskim ili božićnim pokonima, muškarci se pouzdaju u žene da pamte važne datume i kupuju poklone. Ukoliko oni sami zaborave, bez srama će to priznati i očekivati da im bude oprošteno jer je to u njihovoj “prirodi”.

Biti sam je o.k.

Ženu u srednjim 30-im godinama života bliža i daljnja rodbina davati će do znanja kako si treba naći partnera, ako nikako drugačije onda preko interneta. Muškaraca koji je sam prijatelji će gledati sa zavišću, jer svoju plaću neće morati izdvajati za pelene, nego trošiti za nabavu novog sportskog motoora.

Blagdani su radost

Muškarci ne osjećaju opterećenje oko blagdana, jer ne moraju čistiti, kupovati, a ni pripremati hranu za obiteljska okupljanja. Za vrijeme dok žene vode brigu o svemu, oni će ispijati pivu s prijateljima, a doći će doma upravo u vrijeme posluživanja obroka.

Uspjeh u poslu

Bilo da je riječ o osnivanju vlastitog obrta, ili rada u nekoj većoj kompaniji, muškarci se ne moraju susretati s pitanjima jesu li u stalnoj vezi ili da li planiraju djecu. Na poslu je njihovo ponašanje također slobodnije, i bez problema se mogu šaliti s kolegicama, bez straha da će ih drugi ogovarati kako se koriste svojim čarima da bi napredovali, smatra Mary Gold.

(24 sata)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend