Glazbene vijesti

Predivna balada Sutra rezultat suradnje Tene Vodopije i Matije Dedića

Pjevačica Tena Vodopija, inače dobro poznata u jazz krugovima, ostvarila je suradnju s glazbenim virtuozom Matijom Dedićem koja je rezultirala pravom glazbenom poslasticom.Tenin osebujan karakter i energija koju posjeduje izvlači ju iz okvira standardnog jazza i svrstava u ozbiljan pop izričaj što potvrđuje u ovoj pjesmi. Nježna balada Sutra odraz je Teninog glazbenog entuzijazma, a njen fantastičan vokal praćen je vanserijskim virtuozom Matijom Dedićem koji je ovoj pjesmi dodao svoj šarm.

Matija i ja znamo se već neko vrijeme, no nismo do sada imali priliku surađivati. Matijin rad pratim već godinama i suvišno je komentirati koliko ga cijenim i volim njegov rad. Već na prvo slušanje u aranžmanu sam čula Matiju. S time su se složili i Luka i Željen, a ne moram govoriti koliko sam bila sretna kada je Matija pristao i rekao da mu se čitava priča sviđa“, otkriva Tena Vodopija. 

U stvaranju pjesme sudjelovali su i eminentni hrvatski instrumentalisti Robert Vrbančić i Dado Marinković, back vokale otpjevala je Daria Hodnik dok je mix i mastering odradio Zvonimir Dusper-Dus s kojim Tena aktivno surađuje već neko vrijeme. Priču u spotu upotpunila je poznata plesačica i koreografkinja Magdalena Matijević. Za spot snimljen na sljemenskim lokacijama zaslužna je video produkcija Kadar 22, a posebno je zanimljiva radnja spota koja se vrti oko Tenine osobne priče.
Odabrala sam to mjesto jer je ta stara bolnica za plućne bolesti upravo i razlog i mjesto gdje su se upoznali moji djed i baka. Oboje su bolovali od tuberkuloze te su tamo bili na liječenju. Baki koja je bila pravi borac odstranili su 2/3 plućnog krila. Djeda su pustili iz bolnice par mjeseci prije nje i zamislite, baka je znala pješice popodne odlaziti u Zagreb gdje bi otišli zajedno u kino i potom se sama u sumrak vraćala nazad u bolnicu na Sljeme. Takvu žrtvu zbog ljubavi danas rijetko vidimo. Sve u svemu, živjeli su sretno još nekoliko desetljeća, a kasnije odselili u Etiopiju. Oboje su umrli dok sam bila još prilično malena, tako da mi se ta priča urezala u sjećanje. Ta ustrajnost, borba za život u ratnim vremenima, borba za ljubav… Zapravo o tome i govori pjesma. Nema predaje, znaš da ‘jednom mora biti bolje’. Željela sam tu svoju emociju prenijeti u sliku i emociju“, otkrila je svestrana Tena koja voli koketirati s pop izričajem, no smatra da joj ne trebaju žanrovski okviri jer ne želi da je publika veže tek za jedan stil.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend