Sport

PRAVILA KOJA ĆE PROMIJENITI NOGOMET: FIFA uvodi novitete, a jedan će vam se svidjeti!

Krovna svjetska nogometna orgasnizacija, FIFA, uvodi neke vrlo važne promjene. Nakon godina korupcije i kojekakvih ilegalnin radnji, FIFA pod Infantinom i Bobanom fukcionira puno ozbiljnije i inovativnije.

 

 

“Prije je FIFA ulagala 360 milijuna dolara, a sada ulažemo milijardu i 700 milijuna dolara. Za taj novac je potrebno raditi. Naravno, to nije novac FIFA-e. To je novac od nogometa i ondje ga treba vratiti. Kontrola novca je velika, a monitoring je sveprisutan. Potrebna je dokumentacija da bi se opravdalo gdje novac odlazi. Ne možemo nikome zabraniti da bude kriminalac, ali sve će biti u tom slučaju dokumentirano. Ništa se ne može sakriti i lagano će se pokazati ako je netko kriminalac. Moram istaknuti da je u kandidaturi za SP 2026. u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku domaćinstvo dodijeljeno na temelju prvi put napravljenih studija o najboljim ponudama. Nije bilo nikakvog političkog utjecaja”, rekao je to Infantinov glavni savjetnik, Zvonimir Boban, na medijskoj konferenciji u Sarajevu.

Govorio je i o videotehnologiji, koja je sve prihvaćenija u nogometu.

“Prvenstveno ćemo nastojati zaštititi duh i tradiciju nogometne igre. U današnjem vremenu nije se moglo prihvatiti da se naprave kardinalne greške, a da jedino sudac nema šansu to vidjeti, a da čitav stadion za sekundu vidi. Jednostavno, to nije bilo podnošljivo. Medijski svijet se potpuno promijenio. Danas je sve na društvenim mrežama, bilo bi nedopustivo da se tehnologija ne umiješa u nogomet. Na primjeru VAR-a možemo govoriti o izumu tehnologije koji doprinosi donošenju pravilnih odluka”, izjavio je Boban.

FIFA uvodi i nova pravila, a jedno će posebno razveseliti jer se tiče onih koji ‘kradu vrijeme’.

“Neka pravila ćemo promijeniti, ali ne može se dirati u esenciju nogometa. Već ih testiramo i FIFA će ih implementirati vjerojatno u ožujku 2019. godine. Prvo od tri nova pravila jest da sudac može poslati igrača na najbliže mjesto da izađe s terena kako bi se izbjeglo oduzimanje vremena, da može dodijeliti žuti karton svima koji sjede na klupi te da prilikom izvođenja lopte iz peterca igrač loptu može primiti unutar šesnaesterca”, izjavio je Zvonimir Boban.

(dnevno.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend