Lokalne vijesti

Praktična vježba Od plana do zapošljavanja ljudskih resursa na FPE Sveučilišta „VITEZ“

Izvođenje praktičnih vježbi sa studentima na Fakultetu poslovne ekonomije Sveučilišta „VITEZ“,  kako bi ih se kroz nastavni proces osposobili za kvalitetno uključivanje u kreiranje buduće profesionalne karijere, govori u prilog sveobuhvatnosti nastavnog plana i programa i opredijeljenosti ove visokoškolske institucije da obrazuje buduće stručnjake u oblastima za koje se školuju.

Najnoviji primjer, koji potvrđuje spomenute navode, dolazi nam od prodekanese Fakulteta poslovne ekonomije , doc.dr. Jamile Jaganjac, predavača na predmetu Menadžment ljudskih resursa i ass. Vanese Tekać, koje su sa studentima treće godine Fakulteta poslovne ekonomije kombinirale teorijska znanja i praksu.

„U ulozi vlasnika i menadžera kompanije, studenti su grupnim radom formirali kompaniju, definirali misiju, viziju i strategiju, kao i ciljeve i zadatke organizacijskih jedinica i ljudskih resursa.

Uz korištenje analitičkih metoda i tehnika, prikupljali su podatke za analizu radnih mjesta te su povezivanjem radnih procesa i zaposlenika kreirali sistematizaciju radnih mjesta. U skladu s planom potrebnih radnih mjesta i broja zaposlenika, koji je napravljen korištenjem tehnika predviđanja broja i profila ljudskih resursa, objavili su  natječaj za prijem zaposlenika te izvršili privlačenje, selekciju i izbor zaposlenika njihove kompanije“, pojasnila je doc.dr. Jamila Jaganjac istodobno čestitajući studentima na uspješno obavljenom zadatku, kao i njihovim novim zaposlenicima u kompaniji kreiranoj za potrebe vježbe.

 

Podsjetimo i na to da je izvrsnost studenata Fakulteta poslovne ekonomije Sveučilišta „VITEZ“ od ranije prepoznata kroz različite aktivnosti u okviru nastavnog procesa te državna i regionalna natjecanja u kojima su ostvarili najbolje rezultate, a i mnogi naši završeni studenti danas su uspješni poduzetnici i investitori.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend