Glazbene vijesti

PREDSTAVLJAMO: Božićna rapsodija “Lipa je noć”

Čudesnom Božićnom rapsodijom “Lipa je noć”, splitska grupa Ocean najavila izlazak novog albuma.


Epskim singlom “Lipa je noć” u maniri Schubertovih rapsodija kako je ovu pjesmu slikovito opisao legendarni splitski radijski voditelj Goran Pelaić, grupa Ocean ujedno i najavljuje izlazak svog novog trećeg albuma početkom 2021. godine.


“Lipa je noć” je raskošna balada, jedna od onih pjesama za koje od početka znate i imate taj osjećaj da se radi o posebno lijepoj i kvalitetnoj pjesmi. Već na samom početku vokalnih izvedbi Stjepana Radića i Marice Vilibić vam se ježi koža od čarolije koju ovo dvoje izvanrednih pjevača unose u ovu pjesmu…Nevjerojatna je ta lakoća i raskoš kojom iznose ovu zahtjevnu pjesmu. Glazbu, stihove i aranžman potpisuje autor Dino Pleština, dok je produkciju, mix i mastering  na zaista visokom nivou profesionalno odradio hvaljeni sarajevski glazbenik i producent, dugogodišnji suradnik i prijatelj splitskog benda Mahir Sarihodzić (Dino Merlin) ujedno i vlasnik Longplay studija u Sarajevu. 
Na pjesmi je sudjelovala i prava krema hrvatskih i regionalnih glazbenika. Bubanj i udaraljke snimio je Dado Marinković (Parni Valjak), koji je i sam nedavno objavio svoj solistički i vrlo hvaljeni album “My Life”. Bas dionice odsvirao je također poznati sarajevski glazbenik i producent Borjan Milošević. Izvanredne dionice saxofona odsvirao je maestro Dražen Bogdanović, a za majstorske klavirske figure i rhodos pratnju kriv je poznati splitski klavijaturista Darko Aljinović File. Prateće vokale, u maniri gospel pjevačica, otpjevala je legendarna prateća pjevačica Brankica Brodarić (Oliver, Gibonni) te mlada pjevačica splitskog benda o kojoj već bruji estrada Marica Vilibić… respektabilna ekipa mora se priznati!
Video spot za ovu pjesmu povjeren je mladom splitskom redatelju Deanu Bubiću, a uloga glavne glumice “femme fatale” mladoj i izrazito lijepoj splićanki Josipi Baliban. Dio spota snimljen je u restoranu Mosquito, dobitniku nagrade za najbolji mali lokalni restoran 2019. godine u organizaciji svjetski prestižnog life style magazina LUX LIFE. 

LIPA JE NOĆ – Metadata

Glazba & aranžman: Dino Damir Pleština

Stihovi: Dino Damir Pleština  

Saxofon: Dražen Bogdanović

Klavir: Darko Aljinović 

Bubanj: Dado Marinković 

Bas: Borjan Milošević 

Gitare: Dino Plestina 

Snimljeno: Studio Kužina, Split / Siniša Ivelić 

Prateći vokali: Brankica Brodarić, Marica Vilibić 

Mix & Mastering: Mahir Sarihodžić, Long Play studio, Sarajevo 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend