POZIV KREATIVCIMA I UMJETNICIMA: Prijavite svoje radove za 1. TFS

Gradsko Kazalište mladih (GKM) Vitez, Omladinski resursni centar Tuzla i DIS Teatar Banja Luka ove godine, u ožujku, organiziraju u Tuzli Prvi Festival slobode. 

Festival za cilj ima okupiti u Tuzli, od 10. do 13. ožujka ove godine, mlade umjetnice i umjetnike iz Bosne i Hercegovine, čime će se potaknuti uključivanje mladih u aktivno rješavanje problema mladih, ali i na pružanje kreativnog doprinosa u osvješćivanju i istraživanju problematike te eventualnom predlaganju ideja i rješenja za buduće projekte. 

Festival je selektivnog karaktera, a teme festivala su: suzbijanje govora mržnje, nacionalizma i ekstremizma, predrasuda, poticanje interkulturalnog dijaloga u BiH. Svi aplicirani radovi trebaju biti u skladu s ovim temama. 

Festival će trajati tri dana i konceptualno će se baviti pitanjem održivog interkulturalnog dijaloga u BiH: kroz video prezentacije (kratke, eksperimentalne i dokumentarne video snimke, crtane filmove), izložbe fotografija i meme-ova, karikatura i stripova, ulične performanse, kazališne predstave, alternativu i street art), muziku (neobjavljene društveno angažirane pjesme), poeziju itd. 

Festival je selektivan i nagradnog karaktera. Radovi će biti odabrani na osnovu pripadnosti temama. 

Na zatvaranju TFS-a tročlani žiri odabrat će tri najbolja rada, bez obzira na njihovu vrstu, i dodijeliti im prvu, drugu i treću nagradu. 

“Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane mlade umjetnike da prijave svoj umjetnički i kreativni sadržaj za sudjelovanje na TFS”, poručili su organizatori.

Na festival svoje radove mogu prijaviti pojedinci i grupe (do 8 članova) sa svojim kreativnim uracima. Svi zainteresirani mogu prijaviti igrokaze/performanse do 15 minuta, jednominutne filmove (dokumentarni, igrani, eksperimentalni, crtani …), jednominutne audiospotove, autorske pjesme, crteže, fotografije, meme-ove, karikature i stripove kao i sve druge izričaje i kreacije audio-vizualno-scenskih umjetnosti. 

Sve radove potrebno je dostaviti putem e-maila na: orctuzla@bih.net.ba, zaključno s četvrtkom, 24. veljače 2022. godine. 

Tročlani žiri će ocijeniti radove, a najbolji će biti pozvati na završnicu TFS-a u Tuzlu (do nedjelje, 27. veljače), kada će biti odabrani radovi koji ulaze u najužu konkurenciju, a oni najbolji će biti nagrađeni. 

U nastavku možete vidjeti propozicije i podatke za prijavu: 

PROPOZICIJE 

Sudjelovanje na prvom Tuzlanskom Festivalu Slobode 

Na prvi TFS mogu se sa svojim radovima prijaviti svi mladi (pojedinci i grupe do 8 članova), starosti do 30 godina 

Radovi mogu biti:
Scenski igrokazi i performansi do 15 minuta;
Jednominutni filmovi (dokumentarni, igrani, eksperimentalni, crtani….), snimani: mobitelom, kamerom i sl;
Jednominutni audiospotovi;
Autorske kompozicije i pjesme;
Crteži, fotografije, meme-ove, karikature, stripovi; Kao i svi drugi izričaji i kreacije audio-vizualno-scenskih umjetnosti; 

Radove u digitalnom formatu potrebno je dostaviti u što boljoj rezoluciji (nije eliminatorno), na e-mail adresu: orctuzla@bih.net.ba, najkasnije do četvrtka, 24. veljače 2022. godine; 

Organizator zadržava pravo korištenja svih pristiglih radova u promotivne svrhe. 

Tri najbolja rada bit će nagrađena robnonovčanim bonovima. Prva nagrada će biti u vrijednosti 500 KM, druga 300 KM i treća 200 KM; 

Organizatori će dodijeliti i nagrade za najinovativniji, zatim za najhrabriji i najkreativniji rad; 

Natječaj je otvoren je za širu javnost; 

Uz radove, dostavite i prijavu, u Word ili PDF formatu koja treba sadržavati: 

ime i prezime autora ili udruge/umjetničke organizacije (obvezan je popis članova)
podatke o autoru: kontakt, kratka biografija (maksimalno jedna kartica teksta) i portfolio (maksimalno 20 MB) ili poveznica na web-stranicu sa svim navedenim podacima
naziv i opis rada: umjetnički koncept i opis rada
film ili video uradak: prihvatljivi formati su MOV/MP4/MPG/AVI
fotografije: JPG format, najmanje 254 dpi, 3000 piksela za dužu stranu, maksimalna veličina datoteke je 4 MB
za forme crteža, meme-ova, stripova potrebno je dostaviti samo fotografiju uratka, ili link. 

Svi izabrani sudionici Festivala će o tome biti obaviješteni od strane žirija najkasnije do nedjelje, 27. veljače; 

Sa svim izabranim sudionicima će, a najkasnije do ponedjeljka, 7. ožujka biti dogovoreni tehnički detalji njihovog boravka u Tuzli.