Povratak u školu uz Gradsku knjižnicu ”Vitez”

Uskoro će se školsko zvono ponovno oglasiti, u gradu i okolici vlada euforija kako školaraca, tako i njihovih roditelja, učitelja i razrednika, pripreme su u tijeku.  

Počinje još jedna školska godina !

Dragi školarci, JU Gradska knjižnica “Vitez” želi Vam sretan početak nove školske godine uz 30% nižu cijenu godišnje članarine. Projekt “S LEKTIROM U ŠKOLU” trajat će cijeli 9. mjesec! 
Neka Vam ova školska godina donese nove ljubavi, nova prijateljstva, nova zanimljiva i poučna saznanja i nove iščitane redove stranica knjiga, sve je to najjednostavniji recept za sreću! Poručili su iz JU Gradske knjižnice ”Vitez”.

Također razmjena udžbenika traje od 19. 8., a veliki broj udžbenika posebno za niže razrede Osnovne škole još čeka svoje nove vlasnike. Ukoliko još niste pronašli udžbenike za treći, četvrti i peti razred, posjetite Gradsku knjižnicu ”Vitez”.

U školskoj godini Gradska knjižnica ”Vitez” daje mogućnost svim učiteljima i razrednicima da upišu djecu iz svojih odjela grupno, u tom slučaju članarina za svako dijete iznosi 5 KM. 

Iskoristite pogodnosti koje vam pruža Gradska knjižnica ”Vitez” i uživajte u novim štivima.!

Zanimljivo je što i u vremenu ljetnih mjeseci djeca čitaju, iako su to uglavnom štiva za zabavu, pohvalno je što djeca još uvijek imaju naviku odlaska u knjižnicu. Provjereno saznajemo da ima i učenika koji ljetne dane koriste kako bi pročitali lektire za iduću školsku godinu i tako bili u prednosti u odnosu na svoje prijatelje iz razreda, kazala nam je ravnateljica JU Gradske knjžnice ”Vitez”.

JU Gradska knjižnica ”Vitez” je i ove godine u mjesecu srpnju pokrenula radionice za najmlađu djecu. Ove godine na radionicama je bilo prisutno jako puno djece i brojka se približila broju pedeset. Mališani su uživali u kiparskim radionicama koje je predvodila Kristina Livančić, mlada akademska kiparica.

Iako živimo u vremenu tehnologije, pohvalo je što se u Vitezu još uvijek čitaju knjige. Čitaju svi i oni u zreloj dobi, ali i naši najmlađi sugrađani. Ne zaboravite posjetiti knjižnicu osmog rujna, kada se obilježava Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama i provjerite što vam je za taj dan pripremila Gradska knjižnica ”Vitez”.