Regionalne vijesti

Povratak ‘Milijunaša’: Od 19. rujna kviz na malim ekranima

Prethodnih sedam sezona prikazivalo se u razdoblju od 2002. do 2010. te su bilježile rekordnu gledanost. U tih sedam sezona samo je jedna osoba postala milijunašem, točnije milijunašicom.

Kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’ vraća se na male ekrane 19. rujna 2019., a bit će emitiran na programu HTV 1 U 20:05 sati. Ovo će biti osma sezona hrvatske verzije ‘Miljunaša’, a prijave za sudjelovanje već su otvorene.

Foto: HRT

Prethodnih sedam sezona prikazivalo se u razdoblju od 2002. do 2010. te su bilježile rekordnu gledanost. U tih sedam sezona samo je jedna osoba postala milijunašem, točnije milijunašicom. Profesorica hrvatskog jezika Mira Bičanić (46) 2003. točno je odgovorila na sva pitanja i osvojila milijun kuna.

Prema mišljenju tvrtke Celador, tadašnja hrvatska verzija HRT-ova kviza koju vodi Tarik Filipović (47), među najboljima je od 120 inačica kviza diljem svijeta. Nije tajna kako je baš ‘Milijunaš’ Tarikova prva ljubav i jednom kad se ukazala prilika za novim – starim angažmanom, Filipović nije mogao reći ne.

Foto: screenshoot/Instagram

‘Tko želi biti milijunaš?’ licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja Sony Pictures Televisiona u kojem natjecatelj odgovara na 15 pitanja općeg znanja. Nastoji točno odgovoriti na pitanja od kojih svako ima četiri ponuđena odgovora uz pomoć tri džokera.

Foto: HRT

Popularan kviz originalno je podrijetlom iz Ujedinjenog Kraljevstva. U Hrvatskoj se prikazivao od ožujka 2002. do siječnja 2008. te od rujna 2009. do lipnja 2010., a emitirao se dva puta tjedno na državnoj televiziji. 

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend