Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana pripadnici SP OSA iz Siska u Vitezu su posjetili grob poginulom pripadniku VRO Oluja

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana pripadnici Specijalne policije  OSA iz Siska stigli su u Vitez i posjetili grob poginulom pripadniku VRO Oluja. Razlog njihovog dolaska je upravo posjet mjesnom groblju Dubravica u Vitezu. Uz prijatelje i obitelj  upalili su svijeće poginulom pripadniku Ivi Križanacu- Didi koji je poginuo u akciji Oluja.


Ivo Križanac – Dido je rođen 1962. godine u Vitezu, BiH, gdje je živio do završetka srednje škole. Početkom ratnih previranja 1. kolovoza 1991. godine dobrovoljno pristupa u redove MUP-a, PJP Mosor s kojom odlazi na ratišta Karlovca, Gračaca, Sv. Roka i Lovinca, sve do 21. listopada 1991. kada prelazi u aktivni sastav Policijske uprave sisačko-moslavačke. U siječnju 1992. godine raspoređen je u SJP OSA Sisak s kojom sudjeluje u svim akcijama, od kojih izdvajamo Poskok I, Poskok II, Trokut-Voćin, Maslenicu i Bljesak. Kao sudionik VRO Oluja u neposrednoj borbi 4. kolovoza 1995. godine smrtno je stradao kod mjesta Egeljac, na cesti između Svetog Roka i Malog Alana.

Za posebne zasluge Ivo Križanac – Dido odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, medaljama Bljesak  i Oluja te odličjima Reda Nikole Šubića Zrinskog i Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. Pokopan je na mjesnom groblju Dubravica u Vitezu, a ove godine povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana prisjetili su ga se kolege, prijatelji i suborci iz vojnih operacija iz Republike Hrvatske.

(Izvor: Radio Vitez)