Vijesti iz BiH

Povećan broj zaraženih u školama ZDK-a, ali ostaje isti model odvijanja nastave

Nakon dva tjedna od početka školske godine u osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona, koja je u tom kantonu počela 1. rujna, povećan je broj zaraženih i izoliranih đučenika i nastavnog te drugog osoblja, ali podaci još nisu zabrinjavajući – smatra resorni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić.

-Evidentno je da su brojke u porastu, ali neće biti promjene modela nastave, odnosno nastava će se i dalje odvijati po klasičnom modelu – uz prisustvo učenika i nastavnika u školama. Takvu ću odluku predložiti i Kriznom stožeru za borbu protiv koronavirusa Ministarstva zdravstva ZDK. Apeliram na nastavnike i drugo školsko osoblje da se u što većem broju cijepe, kao i da se svi zajedno pridržavamo propisanih higijensko – epidemioloških mjera –  kazao je ministar Kozlić.

On ističe kako je, nakon prvog tjedna rada škola, bilo zaraženo osam učenika, sedam nastavnika i jedan radnik, dok su u istom periodu 33 učenika i tri nastavnika bili izolirani zbog kontakta sa zaraženim osobama.

U drugom tjednu bilo je zaraženo 13 učenika, 15 nastavnika te jedan radnik, dok su 62 učenika, dva nastavnika i jedan zaposlenik bili u izolaciji.

Nakon prvog tjedna, u srednjim je školama bilo zaraženo petero učenika i 11 nastavnika, a 13 učenika i dva nastavnika bila su u izlolaciji. Poslije drugog tjedna odvijanja nastave, zaraženo je bilo 11 učenika i sedam nastavnika, dok su 20 učenika i tri nastavnika u izolaciji. U srednjim školama nije bilo zaraženih niti u izolaciji drugih radnika.

(Fena)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend