Vijesti iz BiH

Potvrđena optužnica protiv Ahmetovića: Sjekirom ubio djeda pa ga pokrio zastavom

Županijski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Malika Ahmetovića (20), zvanog Likma, zbog sumnji da je 21. prosinca 2017. godine svog 77-godišnjeg djeda Kasima Kasimovića usmrtio u njegovu stanu u podrumu zgrade u Masarykovoj ulici u Zenici.

Jezivo ubojstvo
– Dana 21. ožujka potvrđena je optužnica protiv optuženog M. A. zbog kaznenog djela ubojstva. Čekaju se eventualni prigovori na potvrđenu optužnicu, nakon čega će se optuženi izjasniti o krivnji, kazali su iz Županijskog suda. Podsjetimo, ovaj jezivi slučaj šokirao je javnost s obzirom na to da je problematičnog Malika uzdržavao upravo njegov djed Kasim. Prema detaljima iz optužnice, Malik je prvobitno došao u verbalni konflikt s djedom, a svemu je kumovao alkohol.
– Nakon što je popio veću količinu alkohola, došao je u verbalni sukob s djedom, koji je bio u poluležećem položaju na kauču. Kad je djed vidio da mu prilazi sa sjekirom u ruci, plačnim glasom zamolio ga je: “Nemoj, sine”, dižući ruke u predjelu lica i štiteći glavu, navodi se u optužnici. Unatoč djedovim molbama, snažno je zamahivao sjekirom prema djedu i zadao mu najmanje 11 udaraca u predjelu vrata, lijeve ruke, lijevog ramena, nadlaktice, podlaktice i predjela lijeve šake.
– Zadao mu je 5 snažnih udaraca u predjelu lijevog dijela glave, uslijed čega je zadobio ozljede glave koja je u cijelosti bila deformirana, navodi se u optužnici. Zbog traumatskog razaranja glave i moždanog tkiva nastupila je smrt Kasimovića.
Prekrio ga zastavom
Posebno su šokantni detalji optužnice da je Malik, nakon što je ubio djeda, uzeo zaustavu BiH, koja je bila okačena na zidu sobe, i prekrio djeda po trbuhu, a zatim i pokrivačem s kauča. – Tako je, boraveći u istoj prostoriji s djedovim mrtvim tijelom, pio alkohol i gledao TV sve do 25. prosinca kada je, dolaskom policije po dojavi susjeda da se iz stana širi smrad, uhićen, navodi se u optužnici. Malik je odranije poznat policiji s obzirom na to da je nedavno pokušao opljačkati trgovačku radnju, i to plastičnim pištoljem. Ahmetoviću je produljen pritvor do 26. svibnja.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend