Lokalne vijesti

Potvrđen prvi pozitivan test iz Viteza

Od ukupno jučer testiranih šest osoba iz Viteza, tijekom noći je potvrđeno da su tri uzorka iz Doma zdravlja Vitez negativna.

Portal Vitez.info i Radio Vitez, osim toga, dobili su potvrdu kako je od preostala tri uzorka jedan pozitivan na koronavirus, dok su preostala dva negativna.

Prema našim saznanjima osoba, koja je zaražena, rano jutros je stavljena u samoizolaciju, baš kao i njegovi najbliži kontakti, kojima će biti uzeti brisevi i poslati na testiranje. Nastavljaju se aktivnosti na utvrđivanju preostalih kontakata, a napominjemo kako se radi o osobama iz tzv. klastera Tuzla.

Aktivnosti, koje se poduzimaju, uobičajene su za ovakvu situaciju, a da mjesta panici nema, potvrdio je u izjavi i ministar zdravstva ŽSB, Anto Matić.

“Razloga za paniku nema, bili smo svjesni da će se prije ili kasnije ova situacija dogoditi i u Vitezu. Maksimalno smo ozbiljno pristupili aktualnom stanju i vršili pripreme kako bismo bili što spremniji na razini čitave Županije. Poduzeli smo sve što je u našoj moći i spremni smo odgovoriti zadaći. Međutim, naši sugrađani moraju biti svjesni da nemamo tisuće bolničkih kreveta, liječnika, respiratora. Bitna je maksimalna odgovornost kako zdravstveni sustav ne bi došao u veće poteškoće. Pomozite nam svojom odgovornošću kako bismo bili u mogućnosti pomoći svima onima koji budu u potrebi”, kazao je u izjavi za Radio Vitez i Vitez.info Anto Matić, ministar zdravstva ŽSB.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend