Regionalne vijesti

Potraga za Matejem: Nema ga 9 dana, u potragu uključen Interpol, stiglo priopćenje srpskog MUP-a

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, nestalim u Beogradu, ušla je u deveti dan.

Potraga je sinoć privremeno prekinuta do jutra, a sljedećih nekoliko dana zbog ranije najavljenih loših vremenskih prilika, odnosno kiše i snijega, privremena obustava mogla bi dulje potrajati. U svakom slučaju, policija i tužiteljstvo nastavljaju svoj posao. Naime, rekonstruiraju njegovo kretanje i analiziraju sve što je do sada prikupljeno, prenosi Index.

O nestanku Mateja obaviještene su i susjedne države, kao i Interpol. Srpska policija, osim u Beogradu, češljala je rijeku Dunav i nizvodno, sve do Smedereva. Provjeravalo se kako korito rijeke tako i priobalje. Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je potvrdio da je sveobuhvatna potraga u tijeku i da je gotovo cijela srpska policija dignuta na noge kako bi pronašla nestalog Mateja.

I dok Mateja nema već devet dana, a službene informacije o potrazi cure na kapaljku, srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova prepucavaju se oko izjave Plenkovića.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković jučer je kratko komentirao slučaj nestalog Mateja, istaknuvši da je u svakodnevnoj komunikaciji s ministarstvima, a da ona komuniciraju sa srpskim tijelima.   

“Ovog trenutka ne mogu komentirati tuđe izjave. Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da doznamo što se dogodilo”, kazao je Plenković. 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend