Vijesti iz BiH

Potpora SR Njemačke i UNDP-a uništavanju viška streljiva u Bosni i Hercegovini

Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić nazočio je, u Veleposlanstvu SR Njemačke, ceremoniji potpisivanja Ugovora o dodjeli sredstava za  projekat UNDP-a „EXPLODE+“(Urgent Action on Ammunition Destruction in Bosnia and Herzegovina“).

 

Gospođa Christiane Hohmann, veleposlanica Savezne Republike Njemačke i gospođa Sezin Sinanoglu, rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini potpisali su još jedan ugovor o dodjeli sredstava Vlade SR Njemačke za  projekat UNDP-a „EXPLODE+“(Urgent Action on Ammunition Destruction in Bosnia and Hercegovina“) u iznosu od 100.000 eura.

 

Ova sredstva će poslužiti za uništavanje oko 1.000.000 metaka streljiva ručnog naoružanja i preko 20.000 artiljerijskog streljiva, koje je najvećim dijelom nesigurno, a time se nalaze u opasnom stanju.

 

Zamjenik Jusić je, uime Ministarstva obrane BiH, zahvalio na svestranoj pomoći koju Veleposlanstvo SR Njemačke u BiH i UNDP, pružaju u operacijama kontroliranog i ekološkog prihvatljivog odlaganja viškova streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava u BiH.

 

Rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu zahvalila se veleposlanici Hohmann i zamjeniku ministra Seadu Jusiću na dosadašnjoj suradnji u projektu „EXPLODE+“ i izrazila nadu za još produktivniju suradnju u budućnosti.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend