Lokalne vijesti

Potpisan ugovor za izgradnju novih dionica na Koridoru Vc

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH, Jan Braun potpisali su danas ugovor o zajmu za izgradnju nove dionice na Koridoru Vc.

 

Direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH, Jan Braun izjavio je da je potpisivanje ovog sporazuma samo jedan korak od povlačenja novca i realizacije ranije dogovorenog projekta.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je direktoru Janu Braunu na dosadašnjoj potpori projektima cestogradnje, a posebno koridora V c te je izrazio nadu da će ubrzo biti usvojen zakon o trošarinama kako bi sredstva iz ovog zajma bila operativna i kako bi se nastavila gradnja autoceste kao najvažnijeg infrastrukturnog projekta u BiH.

Ugovor o zajmu za izgradnju dionice na Koridoru Vc vrijedan je 80 milijuna eura, a korisnik sredstava je JP Autoceste Federacije BiH za izgradnju dionica autoceste na poddionici između Bune i Počitelja, koja je nastavak dionice Počitelj – Bijača, te poddionice između Donje Gračanice i Tunela Zenica.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend