Vijesti iz BiH

Potpisan Sporazum o vojnoj suradnji između BiH i Poljske

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš je, u ime Vijeća ministara BiH, potpisala Sporazum o vojnoj suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercgovine i Vlade Republike Poljske. Sporazum je potpisan u Ministarstvu obrane BiH, a u ime Vlade  Republike Poljske, sporazum je potpisao veleposlanik Republike Poljske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Andrzej Krawczyki.

 

Ministrica Pendeš je upoznala veleposlanika Krawczyka o težišnim aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, prvenstveno o aktivnostima na putu aktiviranja MAP-a. „Naš trenutačni cilj je aktiviranje MAP-a, a kako je R.Poljska naša prijateljska zemlja, te članica NATO-a i EU, nadamo se  Vašoj potpori u ostvarenju ovog cilja“, kazala je ministrica Pendeš.

Veleposlanik Andrzej Krawczyk je podržao nastojanja Ministarstva obrane BiH na euroatlantskom putu te obećao potporu R.Poljske Bosni i Hercegovini na tom putu. „Bosna i Hercegovina je R.Poljskoj prijateljska zemlja, a cilj nam je prvenstveno razvoj suradnje u regiji“, istaknuo je veleposlanik Krawczyk.

 

Nakon potpisivanja Sporazuma, ministrica Pendeš se zahvalila na dosadašnjoj pomoći Bosni i Hercegovini od strane R.Poljske, te su razmijenjeni prigodni pokloni.

Sastanku je, pored veleposlanika Krawczyka nazočio i vojni izaslanik R.Poljske u BiH brigadir Jan Kurdzialek, a pored ministrice Pendeš sastanku su nazočili i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, stručni savjetnik za međunarodne sporazume i ugovore u Ministarstvu obrane BiH Spomenka Ćorić-Alispahić i brigadir Nedžad Sadiković iz Zajedničkog štaba OS BiH.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend