Svijet

Posljednje riječi pilota aviona koji se srušio u Kolumbiji otkrile pravi uzrok nesreće

Što je uznemireni pilot govorio svega nekoliko trenutaka prije pada otkrio je drugi pilot, Juan Sebastian Upegui, koji je preko radijske veze čuo svog kolegu kako preklinje za pomoć.

Brazilski mediji objavili su posljednje riječi pilota aviona koji se prije dva dana srušio u Kolumbiji, pri čemu je poginula 71 osoba, dok ih je šest preživjelo.

Što je uznemireni pilot govorio svega nekoliko trenutaka prije pada otkrio je drugi pilot, Juan Sebastian Upegui, koji je preko radijske veze čuo svog kolegu kako preklinje za pomoć, piše Index.hr.

Miguel Alejandro Quiroga Murakami, pilot srušenog aviona, vikao je “nemamo goriva”, “dogodio se potpuni kvar elektronike” te da ne radi ni GPS ni radar. Panično je molio za pomoć: “Pomozite nam, padamo”, vikao je.

Riječi pilota potvrđuju teorije o uzroku pada

“GPS ne radi, ne znam što se događa. Sada više nemam ni kontakt s radarom. Padamo, pomozite! Dajte nam koordinate za pistu na koju možemo sletjeti. Nalazimo se na samo 300 metara visine”, vikao je pilot.

Čini se da posljednje riječi pilota potvrđuju teorije koje su se ovih dana pojavile u medijima, a prema kojima je uzrok ove strašne nesreće upravo nedostatak goriva.

Istražitelji tvrde da je “vrlo neobično” što avion nije eksplodirao nakon udara. Mediji su danas objavili i izjavu stjuardese koja je preživjela pad, a koja je navodno izjavila da je avion ostao bez goriva svega par minuta prije nego što je trebao sletjeti u zračnu luku Jose Maria Cordova.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend