Vijesti iz BiH

Posjet visokоg izaslanstva Oružanih snaga NR Kine Ministarstvu obrane BiH – obostrani interes jačanja vojne suradnje

Visoko izaslanstvo NR Kine posjetilo je danas Ministarstvo obrane BiH gdje se, između ostalog, susrelo s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš.

Izaslanstvo NR Kine je predvodio načelnik Ureda za međunarodnu i vojnu suradnju Središnjeg vojnog povjerenstva, kontra admiral Guan Youfei. Pored admirala Youfeia, u izaslanstvu OS NR Kine bili su i veleposlanica NR Kine u BiH Nj.E. Chen Bo, zamjenik vojnog izaslanika NR Kine brigadir Zang Zizhe, kao i ostali visoki čelnici Središnjeg vojnog povjerenstva.

Nakon sastanka s predstavnicima MO BiH  u Domu Oružanih snaga BiH upriličen je i radni ručak gdje je domaćin bila ministrica Pendeš, a potom je održan i sastanak s načelnikom Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnikom Antom Jelečem te posjet Središtu za obuku za operacije potpore miru (PSOTC) u kampu Butmir.

Ovom prilikom posebno je pohvaljena suradnja MO i OS BiH s veleposlanicom Chen Bo, vojnim izaslanikom NR Kine u BiH i njegovim zamjenikom, a koji u velikoj mjeri pridonose unapređenju odnosa u oblasti vojne suradnje dvije zemlje.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend