Glazbene vijesti

Ponajbolji bh. gitarist Muris Varajić završio na psihijatriji

Bh. i širu javnost ovih je dana šokirala vijest da je jedan od najboljih bh. rock gitarista Muris Varajić završio na psihijatriji u klinici Jagomir kod Sarajeva. Varajić je na Facebook stranici napisao da se ne osjeća dobro te da je odlučio potražiti pomoć u psihijatrijskoj klinici.

“…udario sam u zid, ne znam gdje i kako dalje. ‘Tko može, neka dođe, treba mi pomoć svake vrste. Hvala vam” – zavapio je Varajić.

Na njegov poziv odazvali su se mnogi prijatelji, Murisovi kolege glazbenici, novinari, nudeći se za pomoć i hrabreći ga.

Razlozi njegova zdravstvenog stanja nisu poznati, iako je njegov brat Haris kazao kako im je nedavno umrla majka, a otac završio u bolnici. Sve to je, po njemu, moglo utjecati na Murisovo psihičko stanje. “Život nekad nije baš veseo, ali trebamo naći način kako da bude bolje. Nedavno je dobio priznanje od AMUS-a. Eto, to mu je bio razlog za slavlje, ali ne doživljavamo svi na isti način uspjehe ni poraze. Kad sam posljednji put bio kod njega, priznao mi je da mu se mnogo toga nakupilo, a sve je gurao pod tepih zbog toga što nije htio opterećivati ljude oko sebe” – kazao je za Avaz Hari Varajić, bivši bas gitarist benda Konvoj.

Zbog neradnih dana Varajić do jučer nije mogao dobiti točnu dijagnozu bolesti i savjet kako nastaviti liječenje.

Muris Varajić rođen je 24. rujna 1979. godine u Foči u kojoj provodi djetinjstvo i pohađa osnovnu školu sve do 6. razreda kada se zbog rata zajedno s obitelji seli u Sarajevo. U glazbenoj karijeri osvojio je brojne nagrade, a najčešće izvodi pjesme Pink Floyda, Straitsa, Purplea i Satriania.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend